Coronavirüsü Yenen 107 Yaşındaki Kadın: Beslenmeme Dikkat Ederim

Yakalandığı coronavirüsü yenen ve sağlığına kavuşan 107 yaşındaki Havahan Karadeniz, beslenmesine önem gösterdiğini söyledi.

17.04.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-13:21)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde 2 milyondan fazla insanı etkilerken, hastalıktan etkilenenlerin büyük bir kısmı yaşlı insanlardan oluştu. İstanbul'da yaşayan 107 yaşındaki Havahan Karadeniz, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir haftalık tedavisinin ardından coronavirüs salgınını yendi ve sağlığına kavuştu. Dünyada salgını yenmeyi başaran en yaşlı insanlar listesinde olan Karadeniz, şimdilerde evinde 14 günlük karantinasını tamamlıyor.

BESLENMESİNE DİKKAT EDİYOR

Tek başına yaşayan Karadeniz süreci atlatmayı beklerken, coronavirüs tedavisi gören torunu Ender Çırağ, tedbirlerini alarak Karadeniz ile ilgileniyor. Karadeniz'in virüsü yenmesine doktorlar bile şaşırırken, 107 yaşındaki kadının hastalığı yenmesindeki en büyük etmen ise sağlam bir tedavi süreci ve güçlü bağışıklık sistemi olarak gösterildi. Beslenmesine özen gösteren kadın, kahvaltıda her gün tereyağı, kaymak, bal ve süt tüketiyor. Öte yandan kolestrol ve şeker rahatsızlığı bulunmayan kadın, tatlı ve meyve tüketmeyi ihmal etmiyor. Henüz hiç ameliyat geçirmeyen 107 yaşındaki kadının hafızası da oldukça kuvvetli.

"ÇOK ŞÜKÜR İYİ YAŞADIK"

Hastalık sürecini anlatan Karadeniz, "Gece uykum yoktu. O günlerimi anlatamam, gecelerimi anlatamam. O kadar üzüldüm." dedi. Açıklamalarına devam eden Karadeniz, "Çok şükür iyi yaşadık. Bir hastalık geçirmedim. Tabii ki yaşlanınca her şey değişti. Çocuklarım bana ne pişirirse onunla besleniyorum. Beslenmeme çok dikkat ederim. Çocuklarımdan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal