Kimler Coronavirüsünden Daha Çok Etkileniyor?

Coronavirüsü etkisini artırmaya devam ederken bir taraftan da çeşitli raporlar yayımlanıyor. Binlerce insanın öldüğü İtalya’da da Sağlık Enstitüsü tarafından bir rapor yayımlandı. Raporda Covid-19’dan ölen kişilerin hangi hastalığı olduğu yer alıyor. Peki, virüs hangi hastalığı olanları daha çok etkiliyor?

17.04.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-13:01) Kimler Coronavirüsünden Daha Çok Etkileniyor?

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsünden dolayı binlerce insan hayatını kaybetti ve henüz aşı ya da ilaç bulunamadığı için kaybetmeye de devam ediyor. Can kayıplarının 20 bini geçtiği İtalya'da da Yüksek Sağlık Enstitüsü salgına dair detaylı bilgiler paylaştı.

CORONAVİRÜSÜ EN ÇOK BU HASTALARI ETKİLİYOR

Yayımlanan rapora göre vakaların yüzde 55,7'si erkek olarak kayda geçti. Hayatını kaybedenlerin yüzde 9,4'ü de 90 yaş üzeri kişiler. Hastalığın ölümcül olduğu en düşük yaş aralığı ise 20 ve 29 yaş arasıdır. Yaş gruplarındaki bu dağılıma bakıldığında, iyileşme oranının en düşük olduğu yaş ise 80 yaş ve üzeridir. Ölen kişilerde en çok görülen kronik rahatsızlıklar ise yüksek tansiyon, diyabet tip 2 ve kalp yetmezliğidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal