Coronavirüsü Yendi, Annesi Kimse Duymasın Evlenemezsin Dedi

Coronavirüse yakalanan ve 13 günlük tedavinin ardından hastalığı yenen kadının babası, "Kızım eve gelme." dedi. Annesi ise, "Kimse duymasın evlenemezsin." dedi.

17.04.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-15:31) Coronavirüsü Yendi, Annesi Kimse Duymasın Evlenemezsin Dedi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde yaklaşık olarak 75 bin insanı etkiledi. Tedavilerinin ardından taburcu edilen hasta sayısında da artış gözlemlenirken, virüsün yayılmasının da önüne geçildi. 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde paramedik (Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri) olarak görev yapan 28 yaşındaki Melek Yıldırım, mart ayının başında Fransa'ya giderek yakınlarını ziyaret etti.

"O AN KENDİ ADIMA ÜZÜLEMEDİM"

Ziyaretin ardından Diyarbakır'a dönen Yıldırım, "17 Mart'ta yapılan testin ardından pozitif olduğumu öğrendim. O an inanın kendi adıma üzülmedim ancak temasta bulunduğum insanlarla ilgili çok büyük korku yaşadım. Fransa dönüşü temasta bulunduğum 8 kişiden 2'sine Covid testi yapıldı ve negatif çıktı. Diğer 6 kişi ise 14 günlük karantina sürecini sorunsuz atlattı. İşin ilginç yanı, Fransa'daki yakınlarım da negatif çıktı. Böyle olunca ben virüsü, İstanbul'da ya da uçakta kaptığımı düşünmeye başladım." dedi.

"KIZIM EVE GELME"

Tedavisinin ardından virüsü yenen Yıldırım, 28 Mart gecesi taburcu olduğunu belirtti. 14 günlük izolasyon döneminin başladığını belirten Yıldırım, "Ancak ailem Mardin'de olduğu için evde de yemek yapacak kimse olmadığı için babamı aradım. Babam, 'Kızım eve gelme' dedi. Sonra zaten babam köye gitti. Annem Mardin merkezde, ben de Diyarbakır'da kaldım." ifadelerini kullandı.

"AKRABALAR DUYMASIN"

Annesinin tepkisini de aktaran Yıldırım, "Bu arada toplumun bakışını yansıtması açısından anlatmak isterim; benim sonucum pozitif çıktığında annemin ilk tepkisi, "Kızım bunu kimseye söylemeyelim. Kesinlikle akrabalar duymasın evlenemezsin' oldu." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal