Çavuşoğlu'ndan AB Açıklaması: Kınamayı Reddediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin Ayasofya ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi ve reddediyoruz dedi.

14.07.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-17:29) Çavuşoğlu'ndan AB Açıklaması: Kınamayı Reddediyoruz

Geçtiğimiz günlerde müze statüsünden çıkartılan Ayasofya, ibadete açılırken, Avrupa Birliği konuyla ilgili olarak açıklamada bulunumuş ve kararı kınamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin kınamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve kınamayı reddediklerini söyledi.

'İSPANYA'DA DA KİLİSEYE ÇEVRİLMİŞ ESERLER VAR'

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, 'Borrell eğer 'Açılmasaydı daha iyi olurdu' deseydi buna saygı duyardım, 'Müze olarak kalsa daha iyi olurdu' deseydi de saygı duyardım. Kınama sözcüğünü biz reddediyoruz.' dedi.

Türkiye'nin egemenlik haklarını ilgilendiren bir konuda Avrupa Birliği'nin söz hakkı olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, 'İspanya’da da cami olarak inşa edilmiş, daha sonra kiliseye çevrilmiş eserler var. Şimdi biz de İspanya'ya 'Bunları tekrar camiye çevir, sizi kınıyoruz' mu dememiz lazım? Bunun karşılığı o. Kaldı ki bu, Türkiye'nin egemenlik haklarını ilgilendiren bir konu.' ifadelerini kullandı.

UYGUN ŞEKİLDE KORUNACAK

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan Ayasofya'nın bu zamana kadar özenle korunduğunun altını çizerek, bu sürecin devamında da hem ibadet etmek isteyenler için hem de ziyaret etmek isteyenler için uygun şekilde korunacağını vurguladı.

BORRELL: TÜRKİYE KARARI GÖZDEN GEÇİRMELİ

Dışişleri Bakanlarının Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılmasını kınadıklarını belirten Borrell, Türkiye'nin Ayasofya kararını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini aktardı ve bu yönde bir çağrıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal