Diyanet'ten Ayasofya Düzenlemesi: Resimler Namaza Engel Değil

Ayasofya'nın yeni statüsüne yönelik açıklama yapan Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Ayasofya Camii'nde bulunan resimler, burada kılınacak namazların sıhhatine engel değildir. Namaz vakitlerinde, söz konusu resimler perdelenmeli veya karartılmalıdır' ifadesine yer verdi.

14.07.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-13:25) Diyanet'ten Ayasofya Düzenlemesi: Resimler Namaza Engel Değil

Din İşleri Yüksek Kurulu Ayasofya'nın yeni statüsüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Ayasofya Camii'ye yönelik Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yazılı bir açıklama geldi. Ayasofya Camii ile ilgili merak edilenleri yazılı olarak açıklayan Kurul, Danıştay 10. Daire Başkanlığının kararıyla yeniden cami statüsüne alınan Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredildiğini anımsatıldı.

Kamuoyunda gündeme gelen soruları cevaplayan Kurul, Ayasofya'nın İstanbul'un en kadim camilerinden biri olduğunu belirtti.

‘RESİMLER PERDELENMELİ VEYA KARARTILMALIDIR’

'Hz. Peygamber’in müjdelediği İstanbul fethinin sembolü haline gelen Ayasofya’nın vakıf senedinde geçtiği üzere var olan cami niteliğinin tekrar kazandırılarak yeniden ibadete açılması hukukun bir gereğidir' ifadelerinin kullandığı açıklamada, camide bulunan resimlerle ilgili şu açıklamaları gerçekleşti:

- Ayasofya Camii’nde bulunan resimler, burada kılınacak namazların sıhhatine engel değildir. Bununla birlikte Müslümanların namazlarını huşû içerisinde eda etmelerini sağlamak için uygun yöntemler kullanılmak suretiyle namaz vakitlerinde söz konusu resimler perdelenmeli veya karartılmalıdır.

- İnsanlığın kültürel birikimi ve tarihsel mirası açısından büyük bir değeri haiz bulunan Ayasofya Camii’nin ibadet vakitleri dışında ziyarete açık tutulmasında dini açıdan herhangi bir engel bulunmamaktadır.

- Ziyaretçilerin cami adabına riayet etmeleri ve mabedin mehabetine uygun davranmaları konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal