Ayasofya Kararı İçin Yunanistan: ‘Gereksiz’

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ‘Bu geri hareketle Türkiye, batı dünyası ve değerleri ile bağlantılarını kesmeyi tercih ediyor’ diye konuştu.

14.07.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-15:54) Ayasofya Kararı İçin Yunanistan: ‘Gereksiz’

Yunanistan, Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararını ‘gereksiz ve dar görüşlü’ olarak nitelendirdi ve Ankara'nın Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri konusunda daha sert bir Avrupa Birliği eylemi çağrısında bulundu.

Ayasofya’nın yeniden cami statüsüne kavuşmasıyla ilgili ise Miçotakis, ‘Bu geri hareketle Türkiye, Batı dünyası ve değerleri ile bağlantılarını kesmeyi tercih ediyor’ sözlerini kullandı.

Ayasofya'ya atıfta bulunan Mitsotakis, ‘Türkiye'den gelen bu gereksiz, küçük girişimle karşı karşıya kalan Yunanistan, her konuda karşılık vermeyi düşünüyor.’ dedi.

Danıştay, geçtiğimiz hafta Ayasofya'nın 1934'te müzeye dönüştüren kararı iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk namazın 24 Temmuz Cuma günü kılınacağını açıkladı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik ise Miçotakis ‘Avrupa, bir zamanlar ve herkes için bölgesel bir baş belası olmak isteyen ve tüm Doğu Akdeniz bölgesinin istikrarı için bir tehdit haline gelen bir ülkeye karşı belirli bir eylemler listesi ve yaptırımlar hazırlamalıdır’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal