Gazze'deki İçişleri Bakanlığından 'Enkaz altındaki cesetler nedeniyle çevre felaketi' uyarısı!

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail’in yoğun bir şekilde saldırdığı Gazze’de 1000'den fazla cesedin enkaz altında bulunması nedeniyle çevre felaketi uyarısında bulundu.

16.10.2023-13:59 - (Son Güncelleme: 16.10.2023-17:39) Gazze'deki İçişleri Bakanlığından 'Enkaz altındaki cesetler nedeniyle çevre felaketi' uyarısı!

AA'da yer alan habere göre, İsrail ve Filistin arasında 9 gün önce başlayan yoğun çatışmada, Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yeni bir açıklama geldi; "İsrail'in Gazze Şeridi'nde halkımıza yönelik devam eden barbar saldırılarının onuncu gününde, yıkılan evlerin enkazı altında kalan 1000'den fazla şehidin cenazesi nedeniyle insani ve çevre felaketi konusunda uyarıda bulunuyoruz" açıklamalarında bulunan yetkililer, enkaz altındaki cesetlerin Sağlık Bakanlığı tarafından kaydedilen ölü sayısını büyük ölçüde arttıracağına işaret ederken, bunun salgın hastalıklarının yayılmasının ve büyük bir çevre felaketinin habercisi olduğunun altını çizdi.

İsrail-Filistin savaşı

7 Ekim sabahı İsrail'e, Hamas'ın silahlı üyeleri İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Aksa Tufanı" ismini verdikleri büyük bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail semalarına çok sayıda roket atıldığı esnada, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyen Filistinli silahlı gruplar burayı ele geçirmişti. 

İsrail içindeki yerleşim yerlerine de girmeye silahlı gruplardan hemen sonra İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne bir düzine savaş uçağıyla saldırmaya başlamıştı.

Gazze'den atılan roketler 286'sı asker 1300 İsraillinin ölmesine, 3 bin 436 İsraillinin yaralanmasına sebep olmuştu.

Gazze savaş bölgesi

Filistin Sağlık Bakanlığı ise bu saldırının akabindeki İsrail bombardımanında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırılarında ise 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Ayrıca İsrail'in yoğun saldırılarında Gazze'de 9, Lübnan'da ise 1 gazetecinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Hizbullah ve İsrail ordusu arasında 8 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güneyinde bulunan İsrail sınırında devam eden çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil, 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü. 3 İsrail askeri ise Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda öldü.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal