Fransa'da Yargıtay'dan 'Başörtüsü' Kararı Veridi

Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifince (CCIF) tarafından yapılan açıklamada Yargıtay kadınların iş yerinde başörtüsü takma hakkını teyit etti.

18.04.2021-10:30 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-10:43) Fransa'da Yargıtay'dan 'Başörtüsü' Kararı Veridi

Camaicu isimli hazır giyim firması, doğum izni sonrası başörtü takmaya karar veren çalışanı Nadia'yı, görünüşü müşterilerinin beklentilerini karşılamadığı gerekçesi ile sadece depodaki işlere vererek müşterilerle temas etmekten uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından işten çıkardı.

İŞ YERİ ÇALIŞANLARINA ÖZNEL TALEPLERDE BULUNAMAZ

Yargıtay, 14 Nisan tarihindeki kararında, mahkemeye başvuran Nadia isimli kadını haklı bularak, ''İş yeri, çalışanlarından müşterilerin özel isteklerini yerine getirmek gibi öznel taleplerde bulunamaz.''

Kararda, şirketlerin kendi içi tüzüklerinde ''mesleki açıdan gerekli zorunluluk'' sebebiyle siyasi ya da dini simgeler taşımasını yasaklayabileceği fakat bu yasağın genel olması, herhangi bir dine ya simgeye yönelik olmaması gerektiği belirtti.

Söz konusu olan davada bu yasağın sadece müşterilerle irtibatı olan satış danışmanlarına uygulandığı, iş yerinin çalışanını bu gerekçe ile işten çıkarmasının ayrımcılık olduğu da kararda yer buldu.

10 BİN EURO ÖDENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Yargıtay, daha önce Temyiz Mahkemesinin Nadia lehine vardığı kararı onamış oldu.

Temyiz Mahkemesi, 2019'da Camaicu'nun Nadia'ya 10 bin euro ödemesine hükmetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal