Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Yapılması da kolay tadı da akılda kalıcı bir tarifi sizler için ele aldık. Fincan tatlısı nasıl yapılır? Fincan tatlısı tarifi ve malzemeleri nelerdir?

26.01.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-17:23) Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kolay fincan tatlısı, evdeki malzemelerle hızlı bir şekilde yapabileceğiniz lezzetlerden biridir. Servisi ise, yapan kişinin zevkine kalır. Peki fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte haberin detayları...

FİNCAN TATLISI MALZEMELERİ 

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

FİNCAN TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye koyun. Çırpma teli yardımıyla karıştırın. Karışımın muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. 

Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Orta boy kahve fincanlarına üstlerinde 2 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla koyun. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığında bekletin, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. 

Servis edeceğiniz zaman tabakların ortasına çikolata sosu dökün. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp sosun üzerine yerleştirin. En üste de küçük çikolata parçaları istediğinize göre Antep fıstığı da ilave edebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal