Demir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Demir tatlı, Uşak'ın en sevilen geleneksel tatlarından biridir ve adını pişirme yönteminden almıştır. Peki demir tatlısı nasıl pişirilir? Demir tatlısı nasıl yapılır? Demir tatlısı için gerekli olan malzemeler nelerdir?

26.01.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-12:44)Demir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yemeklerden sonra vazgeçilmez olan demir tatlısı, özel günlerin de vazgeçilmez tatlarından biridir. Bu tatlı, demir kalıplarda kalıplanmış hamurun kızartılıp şerbete dönüştürülmesiyle elde edilir. Demirden tatlı yapmak istiyorsanız, işte malzemeler. Ancak önce demir kalıbı almanız gerektiğini de belirtmeliyiz...

 MALZEMELER 

.4 yemek kaşığı nişasta

.4 adet yumurta 

.2 su bardağı un 

.1,5 bardak su 

.1 tutam tuz 

Kızartmak İçin:

.Sıvı yağ

Şerbet Malzemeleri

.3 su bardağı şeker 

.3 su bardağı su 

 

.10 damla limon suyu

DEMİR TATLISI NASIL YAPILIR?

.İlk önce derin bir tencerede su ve şekeri kaynatın.

.İçerisine limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.

.Daha sonrasında hamur için olan tüm malzemeleri derin bir kaseye aktarınız.

.Mikser yardımı ile çırparak akışkan bir hamur elden ediniz.

.Derin bir tavanın içerisine demirleri yerleştiriniz.

.Tavayı yağla doldurup ısınmaya bırakın.

.Yağ ve demirler ısındığında hamura batırıp yeniden kızgın yağa bırakınız.

.Hamur sertleşene kadar kalıbı oynatmayınız.

.Kalıbı çıkarıp tatlının 2 tarafını da kızartınız.

.Kızaran demir tatlıları yağdan alıp soğukmuş olan şerbete batırınız ve servis tabağına alınız. Afiyet olsun şimdiden...

 

 

 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR