Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır? Milföy Tatlısı Tarifi

Son derece pratik ve lezzetli bir tarif olan katlı milföy tatlısı birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Peki, katlı milföy tatlısı nasıl yapılır? Katlı milföy tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

26.10.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-16:58)Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır? Milföy Tatlısı Tarifi

Çat kapı gelen misafirlere veya ani tatlı krizlerine çözüm olabilecek katlı milföy tarifini sizin için derledik. İşte katlı milföy tatlısı için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 kase çikolata kreması
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığına gelen milföyleri bir kenarına 1 tatlı kaşığı kadar çikolata sürün ve diğer yanı üzerine kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarına baskı uygulayın. Üzerlerine bıçakla çizikler atın. (Çok derin olmasına gerek yok.) Bir kasenin içerisine kırdığınız yumurta akını güzelce çırpın ve fırçayla birlikte üzerine sürün. Daha sonra toz şekeri serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 180 derecede 25 dakika boyunca pişirin. Kızardıktan sonra çıkarabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun…

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal