Fetullah Gülen öldü mü? Fetullah Gülen'den sonra FETÖ'nün başına kim geçecek? Cevdet Türkyolu kimdir?

Ülkemize 15 Temmuz 2016 yılında darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in öldürüldüğü iddia edildi. Örgütün yayıncıları gece saatlerinde Twitter hesaplarından Gülen’in öldüğünü ve varisinin Cevdet Türkyolu olduğuna dair tweet paylaştı.

09.03.2022-15:47 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-15:47) Fetullah Gülen öldü mü? Fetullah Gülen'den sonra FETÖ'nün başına kim geçecek? Cevdet Türkyolu kimdir?

Terör örgütünün ABD’de bulunan yayıncıları Tughra Books ve Blue Dome Press adlı Twitter hesapları gece saatlerinde Fetullah Gülen’in öldüğüne dair bir bildiri paylaştı. Sosyal medyada paylaşılan taziye tweetleri kısa süre içinde kaldırıldı. 

Mesajlar kısa sürede silindi

ABD’nin New Jersey eyaletinde yayınlarını devam ettiren Tughra Books, FETÖ elebaşının varisinin damadı Cevdet Türkyolu olduğuna dair bilgilerin yer aldığı taziye mesajını kısa süre içinde sosyal medya hesabından kaldırdı.  

Fetullah Gülen öldü mü?

Türkyolu'nu destekleyenler yaydı

Gece saatlerinde atılan tweetin asılsız olduğu ve FETÖ elebaşı Gülen’in öldüğüne ilişkin haberi örgüt içindeki Cevdet Türkyolu’nu destekleyenlerin yaptığı kaydedildi. Twitter hesaplarından yapılan paylaşımların, terör örgütünün kendi içinde anlaşmazlık olabileceği değerlendirmelerine neden oldu. 

FETÖ dergisinin hesapları

Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait olan Çağlayan Dergisi, Google Play Store’da Tughra Books ismiyle; iTunes’da ise Blue Dome Press ismiyle yayın yapmaya devam ediyor. 

U iki uygulamanın kayıtlı olduğu yerin adresi olarak da '335 Clifton Bulvarı Clifton, New Jersey 07011' olduğu ifade ediliyor. 

Cevdet Türkyolu kimdir?

Cevdet Türkyolu kimdir?

Cevdet Türkyolu, 1974 yılında İzmir’in Bornova ilçesindeki öğrenci yurdunda Fetullah Gülen ile tanıştı. Üniversitede hukuk bölümünü bitiren Türkyolu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün çekirdek kadrosunda yer aldı. Gülen’in Türkiye’de olduğu zamanlarda özel işleri ile ilgilenen Türkyolu, terörist başının özel kalemi olarak görev yaptı. 

Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in kızı Mebruke ile evli olan Türkyolu, Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki malikanede Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen’in özel sekreteri olarak görev yapmaya devam ettiği ifade ediliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal