Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'nın Oromiya Eyaletinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne Ait Okulları Teslim Aldı

Son dakika gelen habere göre, Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'nın Oromiya eyaletinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulları teslim aldı.

15.07.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 15.07.2021-11:35) Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'nın Oromiya Eyaletinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne Ait Okulları Teslim Aldı

Son dakika gelen habere göre, Türkiye Maarif Vakfı (TMV), 2016 tarihinde darbe girişiminin 5. yılında FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına bir darbe daha vurarak örgütün mali kaynaklarından birini daha kuruttu.

Eyaletin Alemgena bölgesindeki okulu ziyaret eden TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, AA muhabirine yaptığı demeçte, bu adımdan ötürü büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Etiyopya'daki tüm okulların TMV'ye mahkeme kararı ile devredilmesini beklediklerine dikkat çeken TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad  Demirli, gecikmelerin hukuki süreçlerden kaynaklandığını ve aşama aşama tüm okulların alınacağını ifade etti.

EYLÜL'DE EĞİTİME BAŞLANACAK

Elde edilmiş başarıda velilerin ve Oromiya eyaleti yöneticilerinin TMV'ye olan desteğinin büyük önemi olduğuna dikkat çeken TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, altyapı eksiklerinin tamamlanarak devralınan okulların eylülde eğitime geçeceğini de belirtti.

TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, Harar'da ve yeni teslim alınan Alemgena'daki kampüslerin içinde farklı seviyelerde 8 okulun bulunduğunu ifade ederek TMV'nin ülkede ayrıca bir kültür merkezi ile Etiyopyalılara hizmet verdiğini de belirtti.

TMV Etiyopya Temsilcisi Levent Şahin ise okulların federal ve eyalet savcılarının FETÖ hakkında başlattığı soruşturma sonrasında alındığını konuşmasında belirtti.

FETÖ şirketleri hakkında terör ve kara para aklama gibi suçlamalardan soruşturma başlatıldığını ve Alemgena'daki okulların federal mahkeme kararı ile alındığını ifade eden TMV Etiyopya Temsilcisi Levent Şahin, bu kararın diğer okullar için de emsal teşkil edeceğini de belirtti.

Okulların bağlı olduğu ''Stem'' isimli şirket hakkında devam eden soruşturmada önemli bulgular elde edildiğini belirten TMV Etiyopya Temsilcisi Levent Şahin, şirketin tüm banka hesaplarının ve eğitim lisansların dondurulması kararını beklediklerini konuşmasında belirtti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal