Fetullah Gülen'in Yeğeni Kimdir?

Fetullah Gülen'in yeğeni Ümraniye'de yakalandı. Örgütte önemli bir yeri olan yeğeni kimdir?

30.10.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-18:11) Fetullah Gülen'in Yeğeni Kimdir?

Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Mahmut K. yapılan operasyonla Ümraniye'de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Muhammet Mahmut K., adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış durumda. Peki, Fetullah Gülen'in yeğeni kimdir?

FETULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Ekim Perşembe günü yaptığı operasyonla Ümraniye Adem Yavuz mahallesinde operasyon düzenledi. Operasyonun nedeni FETÖ faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelikti. Operasyon sonucunda hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen'in kız kardeşinin oğlu Muhammet Mahmut K. (39) yakalandı. Emniyete getirilip sorgusu yapılan Muhammet Mahmut K., "örgütün kripto isimlerinden biri olduğunu tespit edildi. Mahmut K İstanbul Ümraniye'de grafiker olarak çalışıyormuş. Emniyette işleri tanımlanan Muhammet Mahmut K, Çarşamba günü adliyeye sevk edilmişti. Adli kontrol şartıyla bugün serbest bırakıldı.


FETULLAH GÜLEN'İN YEĞENLERİ KİMDİR?

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin elebaşı olan FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen, hala ülkeye adamlarını sokmaya çalışıyor. Yakalanan yeğeni tek kişi değil. Temmuz ayında Fetullah Gülen'in yeğeni Munise Gülen, İzmir'de polis baskını doğrultusunda yakalanmıştı. Örgüt içerisinde Bölge Talebe Mesulü olarak faaliyet gösteren Munise Gülen BYLOCK kullanıyordu. 28 yaşındaki Munise Gülen, firariyken İzmir'in Karabağlar ilçesinde saklanırken polis tarafından yakalandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası Selahaddin Gülen, MİT operasyonuyla Mayıs ayında Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmişti. Hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan kaydı bulunuyordu. Selahaddin Gülen'in örgütün sözde istişare heyeti üyeleriyle ilişkisi olduğu da biliniyordu.


Öğretmen olduğu bilinen Selahaddin Gülen, MİT mensuplarınca Kenya'da yakalanmıştı. Uzun yıllardır yurt dışında firari olarak bulunan Selahaddin Gülen'in eşi de bir süredir kendisinden haber alamıyordu. Kenya'da bir diğer yeğeni Kemal Gülen de öğretmenlik yapmakta. 

Yakalanan Gülen, FETÖ elebaşını 2014 yılında Pensilvanya'da ziyaret ettiğini itiraf etmişti. Açıklamalarında "Burada yaklaşık 1 ay kadar kaldım. Bu dönemde hatırladığım Selam-2 filmi için amcam Fetullah Gülen’in yanına filmin yapımcısı ve yönetmeni H.Ö. ve H.A. gelmişti. Film hakkında amcam Fetullah Gülen’e nasıl olduğunu sormuşlardı. Amcam da filmin güzel olduğunu ve hayırlı olmasını söyledi. Aynı gün Enes Kanter de oradaydı. Ben amcam ile özel bir görüşmem olmadı. Genellikle cuma ve pazar günleri Bamteli programı için sohbet yapardı. Ben bir ay kadar kaldıktan sonra Türkiye’ye geldim” dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal