Kuzey Irak'ta Nefes Kesen Operasyon! Mehmetçik, Teröristleri Saklandıkları Yerden Böyle Yakaladı

Irak'ın kuzeyinde yer alan Avaşin'de, 1917 rakımlı tepeye gerçekleşen operasyonda mağarada saklanan 4 PKK'lıya Mehmetçik baskın yaptı. Teröristlerin silahlarını bırakarak teslim olduğu anlar görüntülendi.

30.10.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-14:08)

Kuzey Irak’ta filmleri aratmayacak bir operasyon meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı yapılan açıklama doğrultusunda, Kuzey Irak’ta bulunan terör hedeflerine ilişkin başlatılan Pençe serisi operasyonlarından Pençe Yıldırım Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor. Avaşin bölgesinde teröristlerin saklandıkları mağaralara tek tek giren Mehmetçik, sahadan alınan istihbarat doğrultusunda bir operasyona daha imza attı.

Bu kapsamda Avaşin'de 1917 rakımlı tepedeki bir mağaranın teröristlerce silah deposu olarak kullanıldığının belirlenmesi üzerine Mehmetçik söz konusu bölgeye nokta operasyonu düzenledi. Kayalık ve zorlu bir bölgede bulunan mağaranın yakınına helikopterlerle indirme harekatı gerçekleştiren komandolar, çok kısa sürede çevreyi kontrol altına aldı. 

SİLAHLARINI BIRAKIP MEHMETÇİĞE TESLİM OLDULAR 

Bununla beraber kendi güvenliklerini de tehlikeye atmayan kahraman Mehmetçik, mağaradaki teröristlere teslim olma çağrısı yaptı. Kaçacak yerleri kalmadığını dile getiren teröristler, silahlarını bırakarak Mehmetçiklere teslim oldu. Mağaradan çıkarılan 4 Terörist, güvenlik önlemleri alınarak komandolar tarafından teslim alındı. İçlerinde kadınların da yer aldığı teröristlere Mehmetçik tarafından su verilirken, mağaradaki aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Küçük bir boşluktan girilen mağarada birçok bölüm dikkati çekti. Odalara bölünmüş mağarada, teröristlere ait 2 doçka ile silaha ait sehpa, 7'si kalaşnikof, biri M-16 ve biri de keskin nişancı olmak üzere 12 tüfek, 2 biksi makineli tüfek, 2 roketatar ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ile bir kutu el bombası, telsizler, 2 oksijen tüpü ile tıbbi malzeme bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal