Ev Kiralarına Öğrencilerden Tepki: Üniversite Kapısına Yatak Koyup Yattılar!

Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci ev kiralarına tepki göstermek için üniversite kampüsünün önüne yatak koyup yattı.

16.09.2021-17:17 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-18:04) Ev Kiralarına Öğrencilerden Tepki: Üniversite Kapısına Yatak Koyup Yattılar!

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki ev kiralarına tepki göstermek isteyen bir grup öğrenci üniversite kampüsünün önüne yatak getirip üzerinde fotoğraf çekildi. Öğrencilerin bu anlarını sosyal medyada paylaşmasıyla ise kısa sürede gündem oldu. Öğrenciler fotoğraflarını sosyal medyada ‘kiraların artmasından sonra öğrencinin hali’ açıklaması ile paylaştı. Fotoğraflar binlerce beğeni aldı.

OLAY TAMAMEN MİZAH AMAÇLI

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Hilmi Çapar, sosyal medyada gündem olan paylaşımları için mizah yaptıklarını belirtti. Hilmi Çapar ‘Evimizin eksikliklerini tamamlamak için arkadaşlardan yatak aldık. Okulumuzda yolumuzun üzerindeydi. Ve okulun önünde yatağı koyarak fotoğraf çekilmek istedik hem anı olsun hem de gülelim dedik. Aynı zamanda artan ev kiralarına da bu şekilde dile getirmek istedik. Sonradan arkadaşım sosyal medya hesabından SAÜ Rektörü Fatih Savaşan'ı etiketleyerek paylaştı ve rektörümüzde bize destek verince olay patladı ve gündem oldu. Bu kadar gündem olacağını bilmiyorduk bizde şaşırdık. Durum gündem olunca öğrenciler ve öğrenci velisi olanlardan destek aldık. Gördüğümüz yorumlarda hep olumlu dönüşler vardı ama sonrasında bazı olumsuz yorumlarda oldu. Bazı taraflarca olay çekilmeye çalıştı olumsuz yönde hatta bir örgütlenme durumu bile oldu. Örgüt gibi bir oluşum sosyal medyalarında bu fotoğrafı paylaşıp biz bunu yapıyoruz demeye bile çalıştı. Bu olay tamamen bizim espri amaçlı yaptığımız yani ufaktan bir nükte yaptığımız bir şey olumsuz yöne çekmeye çalışmasınlar’ dedi.

MİZAH YAPARAK EV KİRALARINI ELEŞTİRMEK İSTEDİK

Yüksek kiralara dikkat çekmek için gündeme düşen fotoğrafları kendi sosyal medya hesabından paylaşan Göncü, ev kiralarını eleştirmek için böyle bir şey yaptıklarını ifade ederek, ‘Olayda resimleri çeken benim sonra sosyal medyada paylaştım tamamen mizah ve birazda eleştiri olsun çünkü öğrencilerin gündemi ev kiraları. Rektörümüz Fatih Savaşan'ı etiketledim o da sağ olsun güzel bir geri dönüş yaptı ve durum bir anda viral oldu. İlk başta insanların yorumları iyi yöndeydi. Bizimde hoşumuza gitti sonuçta güzel bir şeye vesile olmuştuk. Ve durum daha sonrasında bazı sayfalar tarafından protesto gibi lansa edildi ve hızlı bir şekilde yayıldı. Bu durum gerçekten can sıkıcı bir durum biz neden eylem veya protesto yapalım bizim yaptığımız sadece mizah ve gerçekten öğrencilerin sorunu olan ev kiralarını eleştirmek. Eleştirmekte bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Bazı şeylerin izahı yokta mizahı vardır misali bizde mizah yaptık’ diyerek paylaşımın mizah amaçlı yapıldığını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal