Bir Sene İçeresinde En Çok O İllerde Kiralar Arttı!

Son aylarda artan kira fiyatları sık sık gündeme geliyor. Kira fiyatları ise Türkiye’de en çok 5 şehirde yükseliyor.

16.09.2021-13:21 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-12:33) Bir Sene İçeresinde En Çok O İllerde Kiralar Arttı!

Son aylarda artan kira fiyatları ve kiracıların yaşadıkları zorluklar sık sık gündeme geliyor. Ev fiyatlarında yoğun artışın yaşanması kiralık evlere olan talebin artmasını sağlıyor.

EV FİYATLARININ ÇOK YÜKSEK OLMASI KİRALIK EVLERİN FİYATLARINI DA ARTIRIYOR

Kiralık evlere olan yoğun talep, göçmen yoğunluğu, okulların açılması, iş değiştirmeler gibi sorunlar ise kira fiyatlarının yukarı çekilmesine neden oluyor. Ülke genelinde kiraların en çok arttığı iller ise şöyle; Mersin, Diyarbakır, Kayseri, İstanbul, Tekirdağ. Yüzde 63.6'lık fahiş artışla kiraların en çok arttığı il Mersin

YÜKSEK KİRALARI DURDURACAK FORMÜL: FAHİŞ FİYATLAR SON BULACAK

Formül hayata geçerse kiralamak için ev ve işyeri üretecek şirketlere vergi avantajı sağlanacak. Formül kapsamında TOKİ artık sadece ev satmayacak. TOKİ ve isteyen belediyeler artık evleri kiralık olarak verebilecek. Bu formül hayata geçerse kiralardaki fahiş artışın önüne geçilebilecek. Bu sisteme katılmak isteyen kiralamak için ev ve işyeri üretecek şirketlere teşvik yapılabilmesi için vergi avantajı sağlanacak.

İşte illere göre artan kira oranları;

Mersin'de kira oranları %63.6'lık fahiş artışla en çok artan il oldu. Kira oranı en çok artan ikinci şehir ise Diyarbakır. Diyarbakır'da kiralar %54.5 arttı. Kayseri'de de kiralar geçen yılın Ağustos ayına göre ortalama %54.3 artış gösterdi.


En kalabalık olan kentimiz İstanbul'da kira fiyatları geçtiğimiz yılın bu dönemlerine göre %50.7 artış gösterdi.


Tekirdağ'da kira oranlar ise bu yıl %50 arttı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal