Yüksek Kiraya Son: Bu Formül Sayesinde Yüksek Kiralar Durdurulabilir!

Yüksek kiralara dur demek için bir formül geliştirildi. Bu formül hayata geçerse kiralamak için ev ve işyeri üretecek şirketlere vergi avantajı sağlanacak.

14.09.2021-09:54 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-10:02) Yüksek Kiraya Son: Bu Formül Sayesinde Yüksek Kiralar Durdurulabilir!

Yüksek kiralara dur demek için bir formül geliştirildi. Bu formül hayata geçerse kiralamak için ev ve işyeri üretecek şirketlere vergi avantajı sağlanacak. Geliştirilen bu formül ile kiralardaki fahiş fiyatların durdurulması hedefleniyor.

YÜKSEK KİRALARI DURDURACAK FORMÜL: FAHİŞ FİYATLAR SON BULACAK

Formül hayata geçerse kiralamak için ev ve işyeri üretecek şirketlere vergi avantajı sağlanacak. Formül kapsamında TOKİ artık sadece ev satmayacak. TOKİ ve isteyen belediyeler artık evleri kiralık olarak verebilecek. Bu formül hayata geçerse kiralardaki fahiş artışın önüne geçilebilecek. Bu sisteme katılmak isteyen kiralamak için ev ve işyeri üretecek şirketlere teşvik yapılabilmesi için vergi avantajı sağlanacak.

KİRALARDAKİ YÜKSEK FİYATLARI DURDURABİLCEK FORMÜL AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN

Bu formülle hem kira verenin hem de kiracıların eli rahatlayacak. Üretici gayrimenkulleri piyasaya göre daha uygun bir şekilde maliye ederek inşa edebilecek. Kiracı ise daha uyguna ev tutabilecek. Bu uygulama ile yüksek kiraların frenlenmesi bekleniyor. Proje kapsamında konut ve işyeri üreten TOKİ'nin de faydalanması ve kiralamak üzere de gayrimenkul üretmesi bekleniyor. TOKİ'nin yanı sıra gayrimenkul üreten ve isteyen belediye şirketlerinin de sisteme dahil edilmesi henüz kararlaştırılmadı. Kararlardaki fahiş fiyat artışını durdurabilecek formülü ise AK Parti milletvekillerinin gündeme getirdi. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve kiracı olan vatandaşların kiraların artışı konusundaki şikayetleri oldukça fazla. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal