Eskişehir Belediyesi’nde yeni dönem: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Yerel seçimlerde CHP’nin aday gösterdiği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, yaklaşık yüzde 51 oy alarak rakiplerini geçmeyi başardı. Yeni Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin hayatı ve kariyeri de bu gelişmeyle beraber merak edildi. İşte detaylar…

05.04.2024-16:53 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-16:53)

Geçtiğimiz hafta yapılan yerel seçimlerde birçok belediyede dikkat çeken görev değişimleri yaşandı. Birçok ilde Belediye Başkanı görevi kadınlara düşerken bu illerden birisi de Ayşe Ünlüce oldu. CHP’nin adayı olarak seçimlerde yarışan ve kazanan Ayşe Ünlüce’nin özel hayatını ve kariyerini merak edenler arama motorlarını yoğun şekilde meşgul ediyor. Peki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Ayşe Ünlüce kimdir?

Eskişehir'in yeni Belediye Başkanı olarak seçilen Ayşe Ünlüce, 1970 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra hukuk eğitimi için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gitti. Meslek hayatına ağır ceza hakimi olarak başlayan Ünlüce, daha sonra avukatlık yapmaya karar verdi.

Eskişehir Belediyesi’nde yeni dönem: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atanmasıyla kent yönetiminde önemli bir görev üstlendi. Uzun yıllar boyunca belediye hizmetlerine katkı sağladı ve Eskişehir'in gelişimine önemli bir rol oynadı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden 2023 yılında emekli olan Ayşe Ünlüce, halen aktif olarak siyaset ve kamu hizmeti alanlarında çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesi olan Ünlüce, Eskişehir'deki vatandaşların gözünde önemli bir yere sahiptir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal