Tatil sezonu başladı: İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu yaşandı!

İstanbul Havalimanı, bayram tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanmaya başladı. 9 günlük bayram tatilini memleketlerinde, tatil bölgelerinde ve yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle havalimanında yoğunluk gözlemleniyor. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı'nda hareketlilik arttı.

05.04.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-16:22) Tatil sezonu başladı: İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu yaşandı!

İstanbul Havalimanı'nda öğle saatlerinden itibaren artan bayram hareketliliği, terminal binası girişinde kuyrukların oluşmasına neden oldu. Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte havalimanında yaşanan yoğunluk, tatilcilerin ve yolcuların uçuşlarına yetişebilmek adına erken saatlerde havalimanına akın etmesiyle belirginleşti.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ekipleri, yaşanan yoğunluğa karşılık vermek adına giriş kapılarını ve X-ray kontrol noktalarını açık tutarak yolcuların daha hızlı geçiş yapmalarını sağlıyor. Özellikle bayram tatilinde artan talebe uygun şekilde hizmet vermek için İGA ekipleri sürekli olarak çalışıyor ve yolcuların seyahat deneyimini olumlu yönde etkilemeye çalışıyor.

Havayolu şirketleri de bayram tatili boyunca artan talebi karşılamak için ek seferler düzenliyorlar. Bu ek seferler, tatilcilerin ve yolcuların istedikleri destinasyonlara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla planlanıyor. Bu sayede havalimanında oluşan yoğunluk daha etkin bir şekilde yönetilmeye çalışılıyor.


Ek seferler tatil yolcularına nefes aldırdı

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte İstanbul Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk, hava yolu şirketlerinin ek sefer düzenleme kararıyla hafifledi. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları, taleplere cevap verebilmek adına ek seferler düzenleme kararı aldı.

THY, 5-14 Nisan tarihleri arasında 6'sı AJET olmak üzere toplamda 85 ek sefer düzenleyeceğini duyurdu. Pegasus Hava Yolları ise Kıbrıs, İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen çıkışlı 132 ek sefer planladı. Her iki havayolu şirketi de taleplere bağlı olarak ilave seferler düzenleme sözü verdi. Tatil için ailesiyle Adana'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan hareket eden Fırat Mutlu, "Bayramda ailemle ve sevdiklerimle vakit geçireceğim. Uzun bir süredir onlarla bayram geçirmemiştim. Bu bayramı onlarla geçireceğim. Biraz geç bilet ayarlamaya çalıştım. Boşalan bir uçaktan hızlıca davranarak bilet aldım." şeklinde konuştu. Mutlu'nun ifadeleri, tatil için son dakika bileti arayanların yaşadığı yoğunluğu gözler önüne serdi.

İstanbul'da üniversite eğitimi alan Eren Altay ise bilet bulmakta zorlandığını dile getirerek, "Onun için biraz erken dönmek zorunda kalıyorum. Yaklaşık 7 gün memlekette kalacağım. Ek seferler olsa daha iyi olurdu. Talep çok fazla çünkü." şeklinde konuştu. Altay'ın yorumları, bayram yoğunluğunun bilet bulma sürecine etkisini gözler önüne seriyor. İstanbul Havalimanı'ndan 1404 uçuşun gerçekleşmesi ve toplam 269 bin 88 yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal