Eren Derdiyok'tan Yıllar Sonra Gelen Milli Takım İtirafı!

TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü'nde forma giyen Eren Derdiyok, Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanmaması, ligimizdeki yabancı futbolcu transferleri ve İsviçre formasıyla Türkiye'ye karşı oynadığı maç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

12.10.2021-13:30 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-11:38)

Ülkemizde Kasımpaşa, Galatasaray, Göztepe gibi kulüplerde forma giymesinin ardından son olarak bu sezonun başlangıcında TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'ne transfer olmuştu.

ANKARAGÜCÜ EREN DERDİYOK İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ

MKE Ankaragücü formasıyla TFF 1. Lig'de bu sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan Eren Derdiyok, 8 karşılaşmada süre alırken bu karşılaşmalarda 7 gollük bir katkı sağlayarak Ankaragücü'nün bu sezon sergilediği başarılı performansta önemli bir pay sahibi olmuştu.

İSVİÇRE MİLLİ TAKIM PERFORMANSI

Aynı zamanda İsviçre Milli Takım forması giyen Eren Derdiyok, 60 karşılaşmada forma şansı bulurken bu karşılaşmalarda 11 gollük bir katkı sağlamıştı.

EREN DERDİYOK'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

33 yaşındaki tecrübeli futbolcu Eren Derdiyok, Milli Takım tercihini İsviçre'den yana kullanması ile ilgili olarak yıllar sonra çok konuşulacak itiraflarda bulundu.

Eren Derdiyok, Türkiye A Milli Takımı yerine İsviçre'yi tercih etmesi ile ilgili seneler sonra yapmış olduğu açıklamalarda ;

TÜRKİYE BENİ İSTEMEDİ

Ümit Milli Takım seçmeleri için Türkiye'den bizlere yazı geldi. Seçmelere en az 20-30 oyuncu çağrıldı ve aralarından sadece 1-2 kişi seçeceklerdi. Ben de o dönem İsviçre Ümit Milli Takımı'nda 5 maçta 9 gol atmış, kendimi ispatlamışım. Tabii doğal olarak seçmeye gitmedim. A Milli Takım seviyesinde ise tercih hakkım yoktu çünkü sadece İsviçre Milli Takımı'ndan teklif vardı. Ben de kabul ettim. Tercih şansım olsaydı Türk Milli Takımı için oynamak isterdim. Böyle bir seçim hakkı olmadığı için doğal olarak İsviçre Milli Takımı'na gittim.

İSVİÇRE-TÜRKİYE KARŞILAŞMASI İLE İLGİLİ

Turnuvanın en genç oyuncusuydum. Birinci santrforumuz ilk maçta sakatlanınca, hocamız beni ilk 11'de oynattı Türkiye karşısında. Çok farklı bir duyguydu gerçekten. Ev sahibi olmamıza rağmen statta Türk taraftarlar daha çoktu. Son dakikada Arda Turan gol atmış ve Türkiye kazanmıştı. Maçtan sonra üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim

Eren Derdiyok'un ayrıca özellikle ülkemizdeki yabancı futbolcu transferleri ve A Milli Takım'ın forvet tercihleri ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda ise ;

LİGİMİZDE YABANCI FUTBOLCU SEVDASI VAR

Şöyle bir gerçek var, gerçekten ligimizde yabancı futbolcu sevdası var. Yabancı golcüye tolerans da fazla oluyor. Biz bir gol kaçırıyoruz 5 hafta konuşuluyoruz. Diğer taraftan yabancı santrfor 5 pozisyonda bir gol atıyor, bulutların üstüne çıkarılıyor. Maalesef ülkemizde böyle bir şey var.

ADEM BÜYÜK MİLLİ TAKIMI HAKETTİ

Milli takıma seçilmemesi hocaların kararı, saygı duymak gerekiyor ama Süper Lig'de en fazla gol atan yerli oyuncuydu. Adem'i çok iyi tanıyorum ve o da milli formayı hak ettiğini düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal