Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

PD/DD Nedir?

Piyasalar hakkında bilgi sahibi olanların çok sık kullandığı pd/dd kelimeleri ne anlama geliyor merak ettiniz mi? Merak ediyorsanız pd/dd nedir sorusunun cevabı.

11.05.2018-15:35 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-15:21) PD/DD Nedir?

Piyasalarla ve borsa ile yakından ilgilenenler çok fazla değişik değerlerin ve çok fazla değişik ifadelerin bu sektörde olduğunu bilirler. Çünkü muazzam bir genişliğe ve yapıya sahip olan piyasalar ve borsa sektöründe ilginç değerler ortaya çıkabiliyor.

Hisse senetleri üzerinden alım satım yaparak gelir elde etmek isteyen yatırımcılar konular üzerinde yoğunlaşmaya devam ettikçe daha da işin derinliklerine iniyorlar ve piyasaların bu derinliklerinde çok daha farklı hesaplamalar ve değerler le karşılaşabiliyorlar. Her konuda belli başları şeyleri iyi bilmek özellikle piyasaları takip etme konusuna gelindiği zaman gelir elde etmek için önemli rol oynuyorlar ve her değerin ve kısaltmanın ne anlama geldiğini bilmek te piyasalara o kadar hakim olmayı beraberinde getiriyor.

Piyasada ki değerlerden biri olan pd/dd de bilinmesi gereken en öneli başlıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki pd/dd nedir?

PD/DD’nin ne olduğunu kısaca size anlatmak gerekirse çok basit bir tabir kullanarak bunu aktarmamız mümkündür. pd/dd  kısaca Piaysa Değeri ve Defter Değeri anlamına gelen bir kavram olarak önümüze çıkıyor.

Tama olarak açıklamak gerekirse Piyasa Değeri Defter Değeri yani diğer bir kısa adıyla pd/dd aslında tam olarak Piyasa Değernin Defter Değerine karşı oranı anlamına gelmektedir. Bu durum piyasa değerinin oranı defter değerine oranının hisse senedinin piyasada bulunan güncel fiyatıyla muhasebe değeri ile karşılaştırma yapmak amacıyla kullanılır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;