Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bağkur Borçları Siliniyor

Bağkurlu vatandaşlarımızın bir çok affın çıktığı şu günlerde en çok merak ettiği konu bağkur borçları. Peki vatandaşların merak ettiği konun olan bağkur borçları da siliniyor mu ?

11.05.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-15:01) Bağkur Borçları Siliniyor

Emekli olmak herkesin hayali. Emekli olduktan sonra hayatın tadını çıkarmak torumları sevmek belki yeni yerler görmek, insanın ikinci baharında huzur ve mutlu dolu yaşamak kim istemez

Emekli olmak içinse iki ayrı yöntemin olduğunu herkes bilir. Bunlardan birincisi ve genel olarak emekli olanların çoğunluğu olarak yansıyan sigorta sistemi yani sigortalı emekliler. Diğeri ise bağkur emeklileri yani emeklilik primlerini kendi ödeyip te emekli olanlar.

İçinde bulunduğumuz şu günlerde bir çok af geldi. Öğrenciden şirket borçlarına kadar bir çok alanda oluşan durumlara ya af geldi ya da yapılandırma bu sebeple bağkurlular da bağkur borçları sinliyor mu diye sorular sormaya başladılar. bağkur borçları siliniyor mu diye soranların cevaplarına şu şekilde ulaştık

Herkes biliyor ki bağkur borcu silme durumları ilk defa 2008 yılında silinmişti daha sonrasında ise 2015 ylına gelindiğinde yenp yeni bir kanun çıktı ve 12 ay ve üzeri bağkur borcu olanların borçları tamamen silindi ve bağkurlular borç ödemekten kurtuldu.

Günümüzde de yeni gelen aflarla birlikte tabii ki bağkurlular unutulmadı. Ve onlara u konuda bir yasal düzenleme yapıldı. Daha önceki borç silme işlemlerinde geri dönük bazı şartlar aranırken bu sefer ki borç silme kanununda böyle bir şey aranmayacak hatta ve hatta 1 ay bile olsa orç silme işleminde bağkurlu vatandaşlar yararlanma fırsatı yakalamış olacaklar.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;