Tavuk eti fiyatlarındaki artışa Ticaret Bakanlığı müdahale ediyor! İşte alınan önlemler…

Tavuk eti fiyatlarındaki artışın neden olduğu ekonomik etkiler son zamanlarda gündemde önemli bir yer tutuyor. Ticaret Bakanlığı, bu artışın önüne geçmek ve iç piyasada dengeyi sağlamak için adımlar atmaya başladı.

26.04.2024-16:27 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-16:27) Tavuk eti fiyatlarındaki artışa Ticaret Bakanlığı müdahale ediyor! İşte alınan önlemler…

Tavuk eti fiyatlarındaki artış, son 5 ay içinde dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Ticaret Bakanlığı bu durumu yakından takip ederek fiyat artışının nedenlerini araştırdı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, artan maliyetler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve arz-talep dengesizliklerinin tavuk eti fiyatlarındaki yükselişi tetiklediği tespit edildi. Bu çerçevede, Ticaret Bakanlığı fiyat artışına etki eden faktörleri ortadan kaldırmak amacıyla bir dizi önlem üzerinde çalışmaya başladı. Bu önlemlerden biri de tavuk eti ihracatına geçici bir yasak getirilmesi olacak. İhracatın yasaklanmasıyla iç piyasada tavuk eti arzının artması ve fiyatların dengelenmesi hedefleniyor.

Ancak bu kararın uygulanmasıyla ilgili olarak sektör temsilcileriyle de istişareler yapılmakta. Özellikle kırmızı et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tüketicilerin beyaz ete yönelmesinin, tavuk eti talebinde artışa neden olduğu belirtiliyor. Bu durumun iç piyasada fiyatları artıran etkenlerden biri olduğu düşünülüyor.


Fiyat politikası belirlenecek

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu kararın yanı sıra, sektörde fiyat artışlarını önlemeye yönelik daha geniş kapsamlı tedbirlerin de ele alınması bekleniyor. Tavuk üreticileri, tüketiciler ve sektör paydaşları arasında dengeli bir fiyat politikasının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal