Çeyrek Altın Ne Kadar Olacak?

Çeyrek altının piyasadaki yükselişleri ve düşüşleri merak ediliyor. Değişken kurda kendine yer bulmaya çalışan çeyrek altın da yeni normalini oluşturmaya hazırlanıyor. Peki, çeyrek altının geleceği ne, fiyatı ne olacak, şu an çeyrek altın ne kadar?

21.12.2020-08:01 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-14:57)

Çeyrek altın, dolar kurundan etkilenerek zaman zaman yükseliyor ve zaman zaman düşüyor. Geçen yılın sonunda ilk defa bin TL'yi gören çeyrek altın, direnç seviyesini aşmış durumdaydı ancak Türk Lirasının değer kazanmasıyla piyasalar değişti. Önümüzdeki aylarda da düşmeye devam etmesi beklenen çeyrek altının yeni normali nasıl olacak merak ediliyor. Peki, çeyrek altın ne kadar olacak?

ÇEYREK ALTIN NEDEN YÜKSELİR?

Uzman yorumlarına bakıldığında çeyrek altının sadece Türkiye ekonomisiyle bağlantılı olmadığı birçok durumda izlenebiliyor. Joe Biden'ın geçtiğimiz ay ABD ekonomisi ve FED üzerinden yaptığı yorumlar, altının üzerinde ciddi şekilde manipülasyona uğratmış durumda. Aylık enflasyonu son 30 yılın en yüksek seviyesinde olmasını açıklamasıyla birlikte yine dolar artmıştı. FED'in geçtiğimiz hafta toplantısında faizleri yükseltmemesi bir artı olarak görülse de varlık alımlarını düşüreceğini söylemesi, altının değerlenmesine neden olmuştu.

Sonuçta altının düşüp yükselmesi sadece Türkiye'ye bağlı bir durum değil. Piyasadaki değerleri kontrol altına alabilmek için yapılan yeni sistemle Türkiye için durumun daha olumlu ilerlediği söylenebilir.


DOLAR KURU ÇEYREK ALTINI ETKİLİYOR

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre doların "yeni gerçeği" artık bulunmuyor. Türk Lirasının değer kazanmasıyla birlikte altındaki düşüş sürüyor.

Merkez Bankası'nın dolara müdahale etmesine rağmen doların bir türlü düşmemesi, Merkez Bankası'nda döviz kurunun az kalmaması, faiz indirimlerinin devam edeceğinin açıklanması piyasaların artık Türk parasına güvenini bırakmamış durumdayken yeni ekonomik planın açıklanmasıyla Türk Lirası yeniden değer kazanmaya başladı. Böylece altında da gözle görülür bir düşüş yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Çeyrek altın şu anda dolar 13,57 civarında seyrederken 1302 lira satış fiyatı bulunuyor. Özellikle yıl sonuna doğru devamlı yükselişte olduğunu gördüğümüz çeyrek altının şu anda düşüşte olduğu fark ediliyor. İlerleyen günlerde de altın fiyatlarının düşmeye devam etmesi bekleniyor.


ÇEYREK ALTIN GRAFİĞİ

Çeyrek altının grafiğine baktığımızda grafiğin değişkenlerinin çok büyük bir kısmı dolar kurunun yükselip inmesiyle alakalı. Yıl içerisinde son aylara bakıldığında altının devamlı yükselişte olduğu görülüyor. Ancak Türk Lirası'ndaki çıkış altın fiyatlarındaki düşüşü başlattı. 1 Ekim'de 877 TL olan çeyrek altın, 1 Kasım'da 1700 TL'ye çıkmıştı. Altının Aralık ayında düşüşe girmesiyle birlikte grafik 1100 seviyesinde ilerliyordu. Şu anda ise 2022 yılı giriş fiyatı 1200 ile 1300 arasında seyrediyor.

2022 ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Kurun düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında da önemli bir düşüş yaşandı. Yıl sonunda inanılmaz rakamlara ulaşan altın giderek düşmeye devam ediyor. Peki, altın fiyatları 2022 yılında nasıl olacak? Yatırım uzmanları, 2022 yılı altın fiyatlarının düşmeye devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Hatta altın yatırımcıları için karanlık bir sene olacağının uyarısı yapıldı.

2022 yılında kur aynı seviyelerde seyretmeye devam ederse 1000 - 1500 TL arasında satış işlemi görebilir. Hatta TL değer kazanmaya ve kur düşmeye devam ettiği sürece çeyrek altın fiyatları da 3 haneli rakamlara düşebilir. Ancak kurun herhangi bir sebepten tekrar 18leri görme durumunda çeyrek altın da 1800 ile 2000 arasında seyredebilir. Yüksek kurun böyle bir getirisinin olmasıyla birlikte uzmanlar; gelecek yıl altın fiyatlarının düşük seyredeceğini düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal