TZOB:'Tarım İşçileri De Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Tutulsun'

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Yalnızca hasatta çalışanlar değil, bütün çiftçiler ve tarım işçileri, tarladan sofraya uzanan tüm aşamalarda çalışanlar yasaktan muaf tutulmalıdır." ifadesini kullandı.

15.04.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-12:59) TZOB:'Tarım İşçileri De Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Tutulsun'
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Yalnızca hasatta çalışanlar değil, bütün çiftçiler ve tarım işçileri, tarladan sofraya uzanan tüm aşamalarda çalışanlar yasaktan muaf tutulmalıdır." ifadesini kullandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında, tarımsal çalışmaların yoğun olarak sürdüğünü, çiftçinin bu dönemde hasat, fide dikimi, gübreleme, çapalama, ilaçlama, sulama, tekleme işlemlerini yaptığını belirtti.

Tüm bu işlerin süre kaybetmeden yapılması gerektiğini aktaran Bayraktar, çiftçilerin bu yasaklardan muaf olmasının tarımsal üretim için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Bayraktar, üretim sürecinde bir günün bile oldukça kıymetli olduğunun altını çizerek, "Cumartesi- pazar da dahil olmak üzere tarımda yasak, izin, tatil olmaz. Gıda üretimi her koşulda devam etmelidir. Çiftçilerimiz ve tarım işçilerimizin güvenliği ön planda tutulmalı, sosyal mesafe kuralına uyularak üretime devam etmeleri sağlanmalıdır." dedi.

Sokağa çıkma yasağının, üreticiden tüketiciye giden tedarik zincirinde aksaklığa sebep olduğunu belirten Bayraktar, tarımın sadece üretim olmadığını, pazarlama sürecinin gıda sağlamanın en mühim etaplarından biri olduğunu dile getirdi.

Bayraktar, hafta sonu sadece hasat yapılmasına izin verilmesinin çare olmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Havaların ısınmasıyla birlikte bu dönemde meyve sebzede üretim artışı yaşanacaktır. Tedarik zincirinde kopukluk yaşanması ve ürünlerin tüketiciye ulaşmaması durumunda, üreticinin hasat edip satamadığı ürünlerde kalite kayıpları hatta sıcak havanın da etkisiyle bozulmalar yaşanacak, üretici mağdur olacaktır. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için tarladan sofraya uzanan tüm aşamalarda çalışanlar yasaktan muaf tutulmalıdır."

Tarım ürünlerinin, ekmek satışında olduğu gibi tüketiciye ulaştırılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, belediyeler aracılığıyla seçilen pazarcı esnafının, bölgelerde seyyar satış yapabileceğini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal