Milli Eğitim Bakanı'ndan Yeni Sistem Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen performans sistemi ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Selçuk, bu sistemi doğru bulmadığını ve uygulamayacaklarını söyledi.

20.07.2018-12:19 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-14:35)

Yeni sistemin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk toplantı yaptı. Yeni eğitim-öğretim sistemiyle alakalı olarak önemli ayrıntılar veren Ziya Selçuk, büyük tartışma çıkaran öğretmen performans sistemini uygulamayacaklarını açıkladı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar;

"Eğitim uzun zamanda inşa edilir, kısa zamanda bozulur. En geç 2 ay içinde yaklaşık 3 senelik bir program ilan edeceğiz. Diyeceğiz ki 'Bizim 3 sene içindeki yol haritamız budur.' Halkla bir makro paylaşım yapacağız. Hiçbir öğrencimiz, velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek. Temel ilkemiz adalet olacak. Ana planda tuttuğum en önemli madde adalettir. Bakan olmaya değil gören olmaya uğraşacağım. Öğretmen bizim önceliğimiz olacak. Veriye dair bir strateji üreteceğiz. Ana meselelerle alakalı vizyon belgeleri düzenleyeceğiz. Öğretmenlere sağlık özrü hususunda bir ferahlık, rahatlama getirececeğiz.

PERFORMANS SİSTEMİ

Öğretmen performansıyla alakalı açıklanan şeyin işlevsel olduğunu kabul etmiyorum ve bu tarz bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız.

"İNSAN TEMELLİ EĞİTİM KURACAĞIZ"

Biz esasen bilimi, aklı, sanatı, sporu, ahlakı tartışacağız. Ahlakın üstüne kurulmamış eğitim sisteminin geçerli olacağını kabul etmiyoruz. İnsan temelli bir eğitim anlayışı inşa edeceğiz. Eğitim önce evrensel düzeyde kurulur. Çok endişe etmemiz lazım olan bir dönemde yaşıyoruz. Dünya 4'üncü büyük kırılmayı görecek. Buna tekillik dönemi deniliyor. Fiziksel, biyolojik ve dijital olanın birleştiği bir dönem. Bu dünya farklılık oluşturacak bir dünya. Aya füze yolluyoruz. Ay tam karşımızda. Füzeyi oraya yollarken yön veriliyor. Fakat aya nişan aldığımızda füze vardığında ay orada olmayacak. Biz çocuklarımızı geleceğe yolluyoruz. Bir çocuğun vebalinin derinden hissedilmedikçe öğretmenlik mesleğinin yapılması çok zor.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal