Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Eğitim Planlarını Açıkladı

Yeni sistemin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk basın toplantısını yaptı. Selçuk, 3 senelik planlarını 2 ay içinde açıklayacaklarını ilan etti.

20.07.2018-11:41 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-11:32) Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Eğitim Planlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ilk Bakanlar Kurulu'nın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk basın toplantısı yaptı. Selçuk 3 senelik programlarını 2 ay içinde ilan edeceklerini söyledi. Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"EĞİTİM KISA SÜREDE ZARAR GÖREN BİR KURUM"

Ben nasıl bir istek ve açlık olduğunu görüyorum halkta. Bu beklentinin meydana getirdiği riskin de farkındayım. Biz superman değiliz, bizim bu husustaki supermanliğimiz bu konunun farkında olan herkesin işbirliği yapmasının farkında olmamız. Sizleri de esasen bu takımın bir parçası olarak görüyoruz. Burada karşı taraf gibi bir oluşum olursa siz de kariyerinizin peşinde olmak gibi bir hedef alırsınız. Sizin davanız da bu konuyu omuzlarınız da yükseltmek olmalı diye düşünüyorum. Sizinle heyecanımı paylaşmak istiyorum. Heyecanım çocukların heyecanı, öfkem çocukların öfkesi. İşin müjdeli bölümü şu biz yalnızca mevcut koşulları düzenleyerek çok fazla yol gidebiliriz. Bunu çok kısa bir zamanda yapabilmek olası. Biz masadaki tuzluğu değiştirerek sistem değiştirdiğimizi söylemeyeceğiz, masayı değiştireceğiz. Fakat bu biraz sabır gerektiren bir durum. Eğitim kısa zamanda hasar gören bir kurum. Bu biraz sabır gerektiriyor.

"2 AY İÇİNDE 3 YILLIK PROGRAM AÇIKLAYACAĞIZ"

En geç 2 ay içinde yaklaşık 3 senelik program ilan edeceğiz. 3 senenin sonunda hangi parametrelerde nereye gelmek istediğimiz hususundaki hayalimizi sizinle paylaşma olanağımız olacak. Hiçbir öğrencimiz ve velimiz sürprizle karşılaşmayacak. İlkesel seviyede söylüyorum tabiki hatalarımız olacak fakat ilke olarak böyle bir yaklaşım olacak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal