Herkes bu açıklamayı bekliyor! Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak? Bakan Tekin tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili merakla beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Tekin, önümüzdeki hafta içerisinde atama sayılarının netleşeceğini belirtti.

24.04.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 24.04.2024-11:34) Herkes bu açıklamayı bekliyor! Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak? Bakan Tekin tarih verdi!

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarıyla ilgili önemli bir detayı paylaştı. Bakan Tekin, öğretmen atamalarının sayılarını Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte açıklayacağını müjdeledi.

"Müfredatla İlgili Talim Terbiye Kurulu'nun çalışmaları devam ediyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, Talim Terbiye Kurulunun bu konuda önemli bir rol üstlendiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Talim Terbiye Kurulu'nun ön incelemeleri

Bakan Tekin, müfredatla ilgili soruları yanıtlarken, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemelerini tamamladığını ifade etti. Kurulun, müfredatla ilgili konuları titizlikle incelediğini ve gerekli düzenlemeleri yaptığını belirtti. Bu ön incelemelerin ardından, müfredatın detayları ve içeriği askıya çıkarılacak.

Çalışmaların tamamlanma süreci

Bakan Tekin, müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getirdi. Bu açıklama, müfredatla ilgili değişikliklerin ve güncellemelerin yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağına işaret ediyor.

Müfredatla ilgili yapılan çalışmaların hızla devam ettiği ve Talim Terbiye Kurulunun bu konuda aktif bir rol aldığı açıklamaları, eğitimde yapılacak olan yenilikler ve değişikliklerin ne kadar önemli olduğunu gösteren Tekin, şu ifadelerde bulundu:

"OECD'nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz. Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var."


"Önümüzdeki hafta açıklayacağız"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin soruları yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarını kamuoyuyla paylaşma tarihine dair bilgi verdi.

Öğretmen atama rakamlarının açıklanması

Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." dedi. Bu açıklama, öğretmen atamalarıyla ilgili merakla beklenen rakamların yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını gösteriyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal