Milyonlarca öğrenci MEB’den gelecek açıklamayı bekliyor: 2024 İOKBS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan’da gerçekleşmişti. İOKBS’nin sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 2024 İOKBS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

23.04.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:12)

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonrasında milyonlarca ilk ve orta öğrenim öğrencisi, İOKBS sınav sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak açıklamaları heyecanla bekliyor. Peki 2024 İOKBS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024 İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

5, 6, 7, 8. sınıf ile hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girdiği İOKBS sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde MEB’in resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. 

Milyonlarca öğrenci MEB’den gelecek açıklamayı bekliyor: 2024 İOKBS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

İOKBS puan hesaplama 2024

Sınavın ardından öğrencilerin İOKBS puanları şu adımlarla hesaplanacak:

a. Her öğrencinin cevap kağıdı optik okuyucuyla taranacak.

b. Sınavda yer alan derslere ait testler için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.

c. Her test için, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak geçerli cevapların ham puanları elde edilecek. Böylece her öğrenci için dört farklı ham puan hesaplanacak.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanlarının toplamı, sınava katılan öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması hesaplanacak.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ve sınava katılan öğrenci sayısı kullanılarak her bir testin standart sapması hesaplanacak.

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP), o testin ortalama ve standart sapması kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemiyle hesaplanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal