GurmeFest'e İstanbul Aydın Üniversitesi Damga Vurdu

İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri; Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest etkinliğinde yaptıkları yemek şovlarıyla hünerlerini sergiledi.

29.04.2019-20:01 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-19:51)

Türkiye'nin en geniş kapsamlı gastronomi festivali Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali 'GurmeFest-İstanbul', Sarıyer Event Garden bahçelerinde yemek tutkunlarını bir araya getirdi.

GASTRONOMİ BÖLÜMÜ TANITILDI

11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sarıyer Event Garden'da gerçekleştirilen GurmeFest'e İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri de yaptıkları birbirinden leziz yemeklerle etkinliğe damgasını vurdu. Gastronomi sektörünün en önemli temsilcilerinin katılımcı olduğu ve dört gün süren GurmeFest'te, İAÜ'nün açtığı standta görev alan İAÜ Gastronomi Bölümü şefleri ve öğrencileri; İstanbul Aydın Üniversitesi'ni başarıyla temsil ederek, etkinliğe katılan ziyaretçilere Türkiye'nin en modern ve en donanımlı eğitim mutfağına sahip bölümünü tanıttılar.

GURMEFEST'E İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ DAMGASI

Festivalin ilk günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Yavuz Efe Başeğmez'in gösteri alanında yaptığı Moleküler Gastronomi atölyesi, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, izleyenlerin de takdirini topladı. Etkinliğin ikinci günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi şef Meryem Merve Güner 'Kekin Rengi', üçüncü gün İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Emre Altay Erguvan 'Soya Soslu Lezzetler', festivalin son günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Yıldırım Beyazıt Serim ise 'Pratik Hint Lezzetleri' konulu çalışmaları konukların önünde canlı olarak gerçekleştirerek, ortaya çıkan birbirinden lezzetli ürünleri standı ziyaret eden konuklara ikramda bulundular.

PROF. BOSTAN'DAN 'MUTFAK HİJYENİ VE GIDA GÜVENLİĞİ' SUNUMU

İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan, Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali kapsamında gerçekleştirilen söyleşide 'Mutfak Hijyeni ve Gıda Güvenliği' konulu bir sunum yaptı. Gıdalarda insan sağlığını tehdit edecek risklerin tespitinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bostan, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliğinin yolunun öncelikle hijyenik bir mutfaktan geçtiğine dikkat çekti.

Söyleşiye gastronomi alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin yanı sıra farklı üniversitelerin gastronomi bölümü öğrencileri de katıldı. Genel bir değerlendirmenin ardından soru-cevap şeklinde devam eden söyleşi, festivalin organizatörleri tarafından da ilgi çekerken; ileride 'Gıda Güvenliği' konulu kapsamlı bir etkinlik yapılması fikrini gündeme getirdi.

4 gün süren festival boyunca gastronominin ustaları eşliğinde tadımlar, piknikler, davetler, sunumlar gerçekleştirilirken; mutfak sırları paylaşıldı, klasik lezzetlerin yanı sıra yeni lezzetler tanıtıldı. Ustalar eşliğinde yemekler yapılırken; özel içecekler hazırlandı. Uzman konuk, akademisyenler ve usta şeflerin liderliğinde söyleşi, panel ve demonstrasyonlar dans, müzik, eğlence eşliğinde gerçekleştirildi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal