E-Okul Giriş Sistemi

Pek çok öğrenci velisinin en çok merak ettiği konuların başında e-Okul giriş sistemi, e-Okul ile yapılan sorgulamalar, e-Okul şifresi değiştirme gibi konular geliyor. Merak ettiğiniz bu konuları sizler için derledik…

24.05.2018-13:13 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-13:07) E-Okul Giriş Sistemi

Pek çok öğrenci velisi, Veli Bilgilendirme Sistemi olan e-Okul programına nasıl giriş yapacağını merak ediyor ve bu konuda arama motorları üzerinden araştırmalar yapıyor. Öğrenci ve veliler, ders notları, yazılı ve sözlü sınavlar konusunda bilgi sahibi olabileceği bu sisteme giriş yaparak pek çok bilgiye erişilebiliyor. Öğrencilerin güncel eğitim bilgilerine göz atması ve kontrolünü kolaylaştıran e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile internet üzerinden devamsızlık, karne notları gibi bilgilerin yanı sıra güncel ders programı gibi veriler de edinilebiliyor.

E-OKUL İLE YAPILAN SORGULAMALAR

E-Okul ile pek çok sorgulama işlemleri yapmak mümkün. Bunlardan bazıları; devamsızlık sorgulama, yazılı sonuçları, sözlü sonuçları, karne notları, haftalık ders programları gibi alanlar…

E-OKUL ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME

E-Okul şifresi alma işlemleri birkaç adımlardan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

İlk olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve bu ekranda; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan kısımlar yer almaktadır. Daha sonra, bütün bu alanları doldurmanızın ardından en alt kısımda yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal