'EBA Canlı Sınıf Uygulamasını Devreye Alıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'nın altyapısında düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

28.03.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-13:58) 'EBA Canlı Sınıf Uygulamasını Devreye Alıyoruz'

"AVANTAJIMIZ VE DEZAVANTAJIMIZ..."

Okulların kapanması kararı alınır alınmaz uzaktan eğitim konusunda hazırlıklara başladıklarını diyen Selçuk, "Avantajımız neydi? EBA'nın altyapısındaki iyileştirme ve düzenlemeleri yapmış olmamız, Akademik Destek ürününü sisteme çok önceden dahil etmiş olmamız. Peki, dezavantajımız neydi? Destekleyici ders içeriklerini hızlıca hazırlamak zorunda kaldık. Bir haftalık test sürecinde eksilerimizi, artılarımızı ve süreci yeniden değerlendirme fırsatımız bulduk" ifadelerini kullandı.

"EBA CANLI SINIF UYGULAMASINI DEVREYE ALIYORUZ"

Daha fazla öğrencinin EBA'dan aynı anda yararlanabilmesini sağlamak adına sistemin altyapısında bir taraftan iyileştirmeler yapıldığı kaydeden Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla, bir; TRT EBA TV yayın programlarını, iki; EBA'yı internet üzerinden öğrencinin kendi başına kullanımını, üç; öğretmen ve öğrencinin buluşabileceği EBA Canlı Sınıf uygulamasını devreye alıyoruz. Öğrencilerimiz bu üç bileşeni birlikte kullanacaklar. Planlamamız buna göre yapıldı. Kullanım saatleri ayarlandı. Her öğrencinin üç kaynaktan da yararlanması için düzenlemeler oluşturuldu. 12 sınıfımız var, televizyonun yayın akışını sınıflara göre bölmemiz, çocukların öğrenme saatlerini düşünmemiz, internet kullanıcı yoğunluğunu altyapıya göre dağıtmamız gerekiyor. Şu an bu planlamanın uygulaması üzerinde çalışıyoruz. Bu üçlü kullanımı ikinci haftadan itibaren uygulamaya başlayacağız."

Selçuk, "İlkokul ve ortaokul TV programını saat 15.00'e kadar uzatıp ardından tekrar dersleri yapılacak şekilde düzenlemeyi ortaya koyacağız" dedi.

EBA'nın daha yararlı bir şekilde kullanılması için sınıfların gereksinimlerine ilişkin birtakım iyileştirmeler yaptıklarını kaydeden Selçuk, EBA'yı ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerin kullanımına yeniden açtıklarını ifade etti.

ERİŞİM SÜRESİ İKİ KATINA ÇIKACAK

5 ila 10'uncu sınıf öğrencilerinin EBA'ya erişim sürelerini iki katına çıkartacaklarını ifade eden Selçuk, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin EBA Akademik Destek sisteminden saat sınırlaması olmaksızın faydalanması uygulamasını başlattık. Tüm bunlar, EBA'nın, normal kullanımın onlarca kat üzerinde kullanılması demek. Bu beraberinde bir yük getiriyor ve bu yükün karşılanması kapsamlı bir teknik çalışma gerektiriyor. Normal şartlarda böyle bir çalışma aylar alır ancak tüm imkanlarımızla güçlendirme çalışmaları yapıyoruz ve her gün, her saat daha iyiye götürüyoruz."

Selçuk, çok daha fazla öğrenci EBA'dan aynı anda yararlanabilsin ve daha iyisine ulaşabilsin diye sürekli güncellemeler yapıldığına ve bu işlemler esnasında kimi zaman sistemde sanki kesinti varmış gibi algılanabildiğine dikkati çekti.

"OKULLARIN KAPISINI BİRLİKTE AÇACAĞIZ"

Selçuk ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bir yandan kendi sağlığını korumak, bir yandan eğitime devam etmek için uğraşıyor. Bu süreçte en çok da velilerimizin desteğe ihtiyaçları var. Velilerimizin evde çocuklarının uzaktan eğitim sürecinde etkin bir şekilde rol alabilmesi için rehberlik desteği ve bir veli kuşağı hazırlıyoruz. Bu, hepimiz için yeni bir deneyim, yeni bir yolculuk, yeni bir durum. Gayreti birlikte gösterecek, aksaklıkları birlikte aşacak, süreci birlikte tamamlayacak ve okullarımızın kapılarını çocuklarımıza yeniden birlikte açacağız. Siz bize kalbinizin derinliklerinden bir kez 'kolay gelsin' deyin, biz hepsini hallederiz. "

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal