Çocuklarının Eğitim Desteği Kesilen Vatandaş Hukuk Mücadelesini Kazandı

Bir vatandaş iki çocuğu için aldığı eğitim desteğinin kesilmesi üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulundu. Başvurunun ardından desteğin ödenmesine devam edildi.

08.06.2018-12:44 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-12:44) Çocuklarının Eğitim Desteği Kesilen Vatandaş Hukuk Mücadelesini Kazandı

Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yapan vatandaş, ilkokul öğrencisi olan iki kızı için eğitim ve öğretim desteğinden faydalanma hakkı elde ettiğini ve desteğin ilk taksitinin verildiğini söyledi.

Başvurucu, okul idaresi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ile her iki kızı için de eğitim ve öğretim desteğinin kesildiğini kendisine söylendiğini, bunun üzerine alakalı İdare ile yazışma gerçekleştirdiğini fakat söz hususu desteğin kesilme sebebini öğrenemediğini, başvuru evrakları içinde yanlış beyanlarının olmadığın, okul idaresi ile yaptığı görüşme sınucunda, okul idaresinin söz hususu desteğin kesilme sebebi olarak Mal müdürlüğünden alınması lazım olan belgenin alınmamış olabileceğinin söylendiğini öğrenildi.

Başvurucu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede eksik evrakı olduğu ile alakalı kendisine bir dönüş olmadığını, kendisine bildirilmesi halinde hemen temin edebileceğini söyleyerek, söz hususu eğitim desteğinden faydalanmayı sürdürme isteğiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Şikayet başvurusunu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu alakalı yerlere başvurucunun mağduriyetini açıkladı. Kamu Denetçiliği Kurumunun yaptığı görüşmeler neticesinde başvurucunun isteği yerine getirilerek mağduriyeti giderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, başvurucunun vaziyetinin tekrar incelendiğini, söz hususu iki öğrencinin eğitim ve öğretim desteği kapsamına dahil edilmesinin uygun olduğunu ve ikinci taksit ödemelerinin diğer yapılacak ödemeler ile beraber yollanacağını Kamu Denetçiliği Kurumuna bildirdi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal