ÖABT ve DHBT Nedir?

Memur olma hayali kuranların aklındaki sorulardan birisi de ÖABT ve DHBT nedir sorusu? İşte bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

06.06.2018-14:27 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-14:16) ÖABT ve DHBT Nedir?

KPSS kılavuzunda olan bilgiler ışında ÖABT ve DHBT'nin anlamını toparladık.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

MEB öğretmen atamalarına girecek öğretmen adayları için zorunludur. Bu bölümde adaylar, girmek istedikleri oturumları seçeceklerdir. Bütün adaylar, KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini yanıtlamak mecburiyetindedir. Öğretmen kadrolarına tayin edilmek isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri imtihanına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye gireceklerdir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından haklarında Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinden (Örneğin Tarih Öğretmenliği) başarılı olması beklenen adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS ÖABT sınavına başvuru yapmak mecburiyetindedir. Söz konusu adayların ÖABT Denklik Puanı ayrıca YÖK’e gönderilecektir. ÖABT Denklik Puanının bulunmasında adayların alakalı bölümdeki ÖABT sınavındaki doğru yanıt sayısından yanlış yanıt sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar hesaplanacak ve 100 üstünden Denklik Puanları bulunacaktır.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde vazife almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile beraber Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) girmek mecburiyetindedir. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) çerçevesinde din hizmetlerinde vazife alacak personelin atanmasında tercih edilecek puanların bulunmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu sebeple, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde vazife yapmak isteyenlerden DHBT’ye lisans seviyesinde girecek olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans seviyesinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mecburidir. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde vazife yapmak hedefiyle sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri lazımdır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal