DGS Geç Başvuru Tarihi Ne Zaman?

11 Temmuz 2021'de ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS başvuruları alındı. Tarihi kaçıranlarsa geç başvuru tarihini araştırıyor. DGS geç başvuru tarihi ne zaman?

05.06.2018-13:26 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-14:10)

Normal başvuru tarihleri içerisinde başvuruda bulunan adaylar, 150 TL olan DGS başvuru ücreti ödedi. Anlaşmalı olan bankalara ve ÖSYM'nin resmî internet sitesinden yatırılmış olan DGS geç başvuru ücretleri, normal başvuru tarihleri içerisinde adaylardan alınan ücretlere göre daha yüksek oluyor.

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021 - DGS) başvuruları, 21 – 31 Mayıs 2021 tarihleri aralığında adaylardan alındı. Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınava başvurularını elektronik ortam içerisinde ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığı ile veya bireysel bir şekilde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yerine getirilebiliyor.

21 - 31 Mayıs 2021 tarihleri aralığında başvuruda bulunamayan adaylar ise, 8 Haziran 2021 tarihinde sınav ücretini de aynı gün yatırmak şartı ile DGS geç başvuru tarihinden yararlanıp sınava girebilir.

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS geç başvuru gününde yapılmış olan başvurularda sınav ücreti, yüzde 50 artırımlı olacak şekilde aynı gün içerisinde ödeme işlemi yapılacaktır. 2021 DGS geç başvuru ücreti olarak adaylar 225 TL ödeme işlemi yapacak.

Geç başvuru günü içerisinde yapılmış olan başvurularda sınav ücreti yüzde 50 artırımlı olacak bir biçimde, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM'nin internet sitesinde e-İŞLEMLER'de olan "ÖDEMELER" alanı içerisinden kredi kartı/banka kartı ile ödeme işlemi yapılacaktır. Geç başvuru günü içerisinde gerçekleştirilmiş olan başvurularda bankalardan ücret ödemesi olmuyor.

Geç başvuru günü içerisinde başvurusunu gerçekleştirmesine rağmen sınav ücretini aynı gün içerisinde ödemeyenlerin başvuru bilgileri silinecektir. Geç başvuru günleri içerisinde başvuru yapan ve sınav ücretini belirlenen zaman içerisinde yatırarak başvurularını sonlandıranların, başvurularının tamamlandığını ÖSYM'nin sitesi üzerinden sınav ücretini yatırma süresi tamamlanmadan doğrulamaları ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü de yazıcıdan çıktı alarak başvurunun diğer aşamalarında ihtiyaç duyulabileceğinden saklamaları önerilir.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydetmiş olan adaylar, başvuru süresince ve başvuru zamanının bitmesinin ardından ilk gün Türkiye saati ile 23.59'a kadar (Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret geç başvuru günlerinde Türkiye saati ile 23.59'a kadar ödenmelidir.) ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden e-İŞLEMLER'de olan "ÖDEMELER" sekmesinden kredi kartı/banka kartı ile DGS sınav ücretini Türk lirası olarak ödeyeceklerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal