Zaharova: Türk Ve Rus Ordularının Mutabakatı, İdlib'deki Durumu Tersine Çevirebilir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus ve Türk ordularının varacağı mutabakat ile Suriye'nin İdlib şehrindeki durumun tersine çevrilebileceğini ifade etti.

07.03.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-15:46) Zaharova: Türk Ve Rus Ordularının Mutabakatı, İdlib'deki Durumu Tersine Çevirebilir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık düzenlediği basın toplantısında İdlib'de meydana gelen olaylara yönelik, 'Rusya ve Türkiye Savunma Bakanlığı temsilcileri, 17 Eylül 2018 tarihli İdlib'e ilişkin Soçi mutabakatının etkili ve eksiksiz olarak yerine getirilmesi amacıyla bir dizi önlem üzerinde mutabakat sağlanmasına yönelik aktif bir çalışma yürüttü. İki ülke orduları arasında varılan mutabakatların gerçekleştirilmesi sonucunda İdlib ve çevresindeki durumu tersine çevirmeyi ve istikrarı sağlamayı, ayrıca bu bölgeden yükselen terör tehdidini ortadan kaldırmayı başaracağımızı düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV AÇIKLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye askerlerinin İdlib’de Suriyeli silahlı muhalifler ve teröristlerin ayrılması amacıyla verimli çalışmalar yaptığını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayid el Nahyan ile yaptığı görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Lavrov "Askerlerimiz Suriye'den, Türkiye'den meslektaşlarıyla bu tür bir çözüm için uygulanabilir adımlarla uğraşıyor" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal