Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Ayasofya Cami'ye Yönelik Küstah Yorum

Önceki gün cami statüsünü kazanan Ayasofya, gerek dünya gerekse yurt gündeminin bir numaralı konusu oldu. Ayasofya Cami'nin bu statüsü Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i çileden çıkardı. Miçotakis, 'Alınan bu kararla Ayasofya'nın evrensel konumu ve dünya insanlık mirası karakteri hiçe sayılmaktadır." dedi.

11.07.2020-08:31 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-10:05) Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Ayasofya Cami'ye Yönelik Küstah Yorum

Avrupa ülkeleri arasında tek ezan okunma yasağı uygulanan Yunanistan doğal olarak Ayasofya Cami'nin yeni statüsünü hazmedemedi.

Bu doğrultuda açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryatos Miçotakis, Ayasofya Cami'ye yönelik tahmin edildiği gibi küstahça ifadeler kullandı. Bu da yetmezmiş gibi, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararını yazılı açıklamalarla şiddetle kınadığını belirten Miçotakis, şu ifadeleri kullandı:

“Alınan bu kararla Ayasofya'nın evrensel konumu ve dünya insanlık mirası karakteri hiçe sayılmaktadır.

Karar, yalnız Türk-Yunan ilişkilerini değil; Türkiye’nin AB ilişkileri kadar UNESCO ve uluslararası toplumla ilişkilerini de etkiyecek düzeydedir." 

Miçotakis, "Türkiye’nin 2005 yılında dünya kültürleri ittifakı için yaptığı çalışmalarından tam aksi istikamete sapması, son derece üzücüdür” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal