Yeni Zelanda Irkçılığa Karşı Ayaklandı

ABD’de siyahi Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesiyle başlayan gösteriler Yeni Zelanda’ya da sıçradı. Irkçılık, bugün aynı anda Auckland, Wellington, Christchurh ve Dunedin kentlerinde protesto edildi.

01.06.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:28) Yeni Zelanda Irkçılığa Karşı Ayaklandı

ABD'nin Minneapolis şehrinde siyahi Floyd'un polis Derek Chauvin’in ensesine uzun süre dizini bastırarak ölmesi neticesinde ülke genelinde patlak veren gösteriler, dünya çapında da düzenlenmeye başladı.

Bugün Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinde “Siyahi Hayat Önemlidir” başlığıyla yapılan protestoda 4 bin kadar katılımcı Aotea Meydanı’nda toplandı ve Amerikan Konsolosluğunun yer aldığı binaya kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında “Adalet yoksa, barış da yok”, “Virüsün esas adı ırkçılık”, “Siyahi hayat önemlidir”, “Nefes alamıyorum” ifadeleriyle olaya tepki gösterildi. Ayrıca eş zamanlı olarak başkent Wellington'da, 500 kadar vatandaş parlamento binasının önünde bir araya gelerek gösteri yaptı. Gösteri katılımcılarından biri, Amerikan Konsolosluğunun yer aldığı binanın demir parmaklarına kendini bağladı. Katılımcı, uzaklaştırılana dek bunu sürdüreceğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal