Yeni Zelanda Basını, Camiye Saldıran Teröristin Irkçı Söylemlerini Sansürleyecek

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camide 50 kişiyi öldüren ve 50 kişiyi yaralayan teröristin, yargılanması esnasında 'beyaz ırkın üstünlüğünü savunan' ifadeleri ana akım medya tarafından sansürlenecek, el işaretleri de dahil aynı minvaldeki görüntüleri ise mozaiklenerek yayınlanacak.

01.05.2019-15:49 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-16:37)

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camide 50 kişiyi öldüren ve 50 kişiyi yaralayan teröristin, yargılanması esnasında 'beyaz ırkın üstünlüğünü savunan' sözleri sansürlenecek, el işaretleri de dahil aynı minvaldeki görüntüleri ise mozaiklenerek yayınlanacak. 

Ülkenin ileri gelen medya kuruluşları, Christchurch saldırısını düzenleyen teröristin duruşmalarda 'beyaz ırkın üstünlüğünü ya da terörist ideolojiyi destekleyen ifadelerini sınırlamayı' kabul eden bir protokol imzaladı.

TERÖRİSTİN DURUŞMAYI PLATFORM OLARAK KULLANABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Radyo Yeni Zelanda, Stuff, Mediaworks, TVNZ ve NZME editörlerince kabul edilen protokolde, "Gruplar ve bireysel editörler olarak, yayınlarımızın, yaklaşan duruşmayı geniş ve sorumlu bir şekilde kapsamasını taahhüt ediyoruz" sözleri aktarıldı.

Üzerinde uzlaşılan ve 7 maddeden meydana gelen protokolün ilk maddesinde,saldırganın, duruşmayı, 'beyaz ırkın üstünlüğünü ya da terörist görüşlerini' desteklemek amacıyla platform olarak kullanabileceği hatırlatılarak, bu tür görüşlere yayın sınırlaması getirileceği aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal