Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey İle Bir Araya Geldi

Ankara'da görüşmeler yapan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile iki saat süren görüşme yaptı.

01.05.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-15:32)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın liderliğindeki Türk heyeti ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey önderliğindeki ABD heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren söz konusu görüşmede güvenli bölge, Menbiç yol haritasının uygulanması, İdlib mutabakatının korunması, Suriye’nin tekrardan inşası gibi konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından, "Türkiye'nin ulusal güvenlik öncelikleri açık bir şekilde vurgulandı" ifadesinde bulunuldu.

GÜVEN VE ŞEFFAFLIK

Cumhurbaşkanlığı bunun yanı sıra, "Fırat'ın doğusu ve Suriye'de terörle mücadele, güvenli bölge, Münbiç yol haritası, İdlib mutabakatının korunması konular masaya yatırıldı. Güvenli bölgeyle Türkiye'nin endişelerinin çözüleceğini ve bölgenin tüm terör örgütlerinden temizleneceği belirtildi. Bu noktada Türk ve ABD teknik heyetlerinin düzenleyeceği müzakerelerden sonra nihai bir sonuca varılması ve uygulanması konusunda uzlaşma sağlandı" ifadelerini kullandı.

Suriye meselesinde işbirliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri kapsamında devam ettirilmesinin öneminin altı çizildi.

Ankara'da, Suriye ve güvenli bölge konularında çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Jeffrey'in Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle de görüşmesi bekleniyor. Görüşmelerin yarın da süreceği tahmin ediliyor. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal