Vladimir Putin'den Flaş Sözler! ''Ortak Avrupa Ordusu Yeni Bir Fikir Değil''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önerdiği ortak Avrupa Ordusu fikrine destek geldi.

11.11.2018-17:59 - (Son Güncelleme: 11.11.2018-17:44) Vladimir Putin'den Flaş Sözler! ''Ortak Avrupa Ordusu Yeni Bir Fikir Değil''

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl dönümü kapsamındaki etkinlikler için Paris'e giden Putin, Russia Today (RT) France'a açıklamalarda bulundu.

Paris'te ABD Başkanı Donald Trump'la henüz buluşma fırsatı bulamadığını, fırsat doğması halinde kısa bir görüşme yapabileceklerini belirten Putin, Macron'un ortak Avrupa ordusu önerisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

'AVRUPALILARIN BAĞIMSIZ HAREKET ETMEK İSTEMESİ DOĞAL'

Ortak Avrupa ordusunun yeni bir fikir olmadığını ve Macron'un bu konuyu yeniden gündeme getirdiğini belirten Putin, "Avrupa, büyük bir ekonomik oluşum, kapsamlı ekonomik birlik ve Avrupalıların bağımsız, kendilerine yetecek güçte, savunma ve güvenlik alanında egemen olmak istemesi son derece doğal. Bu bakımdan, ortak Avrupa ordusu çok kutuplu dünya düzeninin pekiştirilmesine katkı sunacak" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal