Venezuela, Türkiye'ye Altın Gönderdi

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, son zamanlarda Türkiye ile yakın ilişkiler kuran Venezuela'nın Türkiye'ye büyük bir altın ihracatı yaptığını kaydetti.

08.12.2018-16:52 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-16:47) Venezuela, Türkiye'ye Altın Gönderdi

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RİSİ) ABD, Kanada ve Latin Amerika Ülkeleri Merkezi Başkan Yardımcısı Dmitriy Burıh, Sputnik'e yaptığı açıklamada Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ve yenilenen hükümetin yeni vazife süresinde en önemli vazifelerinden bir tanesinin ekonomik bağları azami derecede farklılaştırmak ve yeni ortaklar bulmak olduğuna dikkat çekti.

"20 TON ALTIN ÜRETİLDİ, BÜYÜK KISMI GÖNDERİLDİ"

Ankara'nın da yeni ortaklar üstünden ticari-ekonomik ilişkilerini genişletmeyi talep ettiği için Venezuela ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmeyi sürdüreceklerini söyleyen Burıh, şöyle dedi: "Venezuela Türkiye'nin şimdiye dek fazla açılmadığı Latin Amerika pazarına açılan kapısı olacak. Ayrıca Venezuela Türkiye menşeili ürünler için büyük bir pazar. Ankara'nın diğer pek çok devlet gibi aktif bir şekilde altın satın aldığı da hatırlanmalı, Venezuela'da bu sene milyonlarca dolar değerinde 20 ton altın üretildi ve altının büyük bir bölümü Türkiye'ye ihraç edildi. Bu sebeple Venezuela-Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğini umut verici olarak değerlendiriyorum."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal