Venezuela Sözde Başkanı Guaido: Orduyla Görüştüm

Venezuela’nın muhalefet lideri Juan Guaidó, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’yu devirmek için destek kazanma amacıyla ordu ile gizli görüşmeler yaptığını açıkladı.

31.01.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-11:14) Venezuela Sözde Başkanı Guaido: Orduyla Görüştüm

Venezuela’nın muhalefet lideri Juan Guaidó, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’yu devirmek için destek kazanma amacıyla ordu ile gizli görüşmeler yaptığını açıkladı.

Guaido, bu ayın başlarında ABD’nin deştiğini arkasına alarak kendini ülkenin geçici başkanı olarak ilan etti.

Uluslararası kamuoyu Juan Guaido’yu resmen tanıyıp tanımama konusunda ikiye ayrılırken Rusya ve Çin, seçimle iktidara gelen devlet başkanı Nicolas Maduro’ya destek verdi.

Ülkede patlak veren kriz yaklaşık üç milyon insanın ekonomik sorunların ortasında Venezuela’dan kaçmasına neden oldu. Ülke çapında bir çok protesto gösterileri dizenlendi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü sosyal medya Twitter hesabından paylaşım yaparak Guaido ile konuştuğunu ve "cumhurbaşkanlığı konusundaki kararını" desteklediğini ve "özgürlük savaşının artık başladığı" yazdı.

SÖZDE BAŞKAN NEW YORK TİMES’A YAZDI

Guaido, New York Times gazetesinde yazdığı makalede, silahlı kuvvetlerle ve güvenlik güçleri ile gizli toplantılar yaptığını açıkladı.

Sözde başkan Guaido, “Ordunun Maduro’dan desteğini geri çekmesi hükümette bir değişikliğin sağlanması için çok önemli ve hizmette olanların çoğunluğu ülkenin son dönemde yaşadığı krizlerin savunulamaz olduğu konusunda hemfikir.” sözlerini aktardı.

Makalede ayrıca, muhalefetin silahlı kuvvetlerine af önerdiği de belirtildi.

Guaido Venezuela Ulusal Meclisi başkanı olarak, anayasanın cumhurbaşkanının gayrı resmi olarak kabul edilmesi durumunda geçici olarak başkanlık yapmasına izin verdiğini belirtti.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, muhalefet liderinin ülkeden ayrılmasını yasakladı ve banka hesaplarını dondurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal