Ukrayna'dan NATO'ya Çağrı: Savaş Gemilerini Yollayın

Rusya ile yaşanan gerilimin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO'ya savaş gemilerini göndermeleri yönünde çağrı yaptı. Ayrıca Ukrayna ordusu ülkenin farklı yerlerinde siper kazmaya başladı.

29.11.2018-15:58 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-15:47) Ukrayna'dan NATO'ya Çağrı: Savaş Gemilerini Yollayın

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO'ya Rusya'yla meydana gelen çatışmanın sonrasında Kırım açıklarındaki Azak Denizi'ne savaş gemileri gönderme çağrısı yaptı. NATO ise bu talebe, "NATO'nun savaş gemilerinin rutin olarak Karadeniz'de devriye ve tatbikat yapıyor" diyerek yanıt verdi.

Alman Bild gazetesine açıklamalar yapan Poroşenko gemilerin "Ukrayna'ya destek ve emniyetini tesis etmek için" sevk edilmesini umduğunu ifade etti. Poroşenko Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Putin'in "Azak Denizini işgal etmekten başka bir şey arzulamadığını" iddia etti.

Ukrayna lideri "Almanya en yakın dostlarımızdan biri ve NATO devletlerinin Ukrayna'ya destek ve emniyet tesis etmek için Azak Denizi'ne gemilerini göndermeye hazır olduğunu ümit ediyoruz" dedi.

Poroşenko ayrıca "Rusya'nın bu saldırgan tutumunu kabul edemeyiz. İlk Kırım, ardından Doğu Ukrayna ve şimdi de Azak Denizini istiyor. Almanya'da kendisine şunu sormalı: Durdurmazsak, Putin'in bir sonraki hamlesi ne olacak?" diye konuştu.

NATO'DAN ÇAĞRIYA CEVAP

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Ukrayna'nın talebine, NATO'nun Kırım'ı yasa dışı ilhak ettiği 2014'ten beri Karadeniz'deki varlığını "önemli oranda" artırdığına dikkati çekerek, dostlarının Karadeniz'de rutin devriye ve tatbikatları sürdürdüğünü ifade ederek adeta "biz buradayız" mesajı verdi.

Müttefik gemilerin geçen sene 80 gün geçirdiği Karadeniz'de bu sene 120 gün geçirdiğine işaret eden Lungenscu, "Bölgedeki varlığımızı gözden geçirmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

SİPER KAZMAYA BAŞLADILAR

Öte taraftan, Ukrayna'da askeri birlikler Rusya ile muhtemel savaş durumu için ülkenin farklı yerlerinde çok sayıda siper kazmaya başladı. Siper kazma işlemleri geride bıraktığımız günlerde Rusya ile Kerç Boğazı'nda meydana gelen gerilim ve sonrasında alınan iki ay süreli sıkıyönetim kararının sonrasında başladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal