Ukrayna'da Halk Çin'den Gelenleri Protesto Etti

Ukrayna'da, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den tahliye edilenlerin, ülkeye getirilişini halk protesto ederek, otobüslere ve hastaneye saldırdı.

21.02.2020-14:10 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-15:00)

Ukrayna basınında çıkan haberlere göre de 45'i Ukraynalı, 27'si yabancı uyruklu toplam 72 kişi Vuhan'dan uçakla Ukrayna'nın Harkov şehrine getirildi.

Bahsi geçen 72 kişinin havaalanından 7 otobüsle Poltava bölgesi Novie Sanjarı şehrindeki bir sağlık merkezine nakledilişi esnasında bir grup Ukraynalı, otobüslerin kente girişini engellemeye çalıştı.

HASTANEYİ YAKMAYA ÇALIŞTILAR

Koronavirüsten enfekte olacaklarından endişelendiklerini belirten göstericiler, otobüsleri taşladı, hastaneyi yakmaya çalıştı. Göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı.

UKRAYNALI BAKANLAR DURUMA EL ATTI

Olay yerine giden Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, gazetecilere yaşanan arbedede 10 polisin yaralandığını ifade ederek, sağlık merkezinin etrafında sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı açıklamalarında bulundu.

Ukrayna Sağlık Bakanı Zoriana Skaletska da Facebook hesabından yaptığı açıklamalarda, tahliye edilenlerin tedbir maksatlı iki hafta karantinada kalacağını, tahliye edilenlerle birlikte olacağını ifade etti.

"BU İNSANLAR YURTTAŞLARIMIZ"

Tahliye sürecini Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun şekilde yürüttüklerinin altını çizen Skaletska, "Bu insanlar yurttaşlarımız, bize yabancı değiller. Aynı ülkede yaşıyoruz ve onların sağlık ve güvenliğine dikkat etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal