Ukrayna Devlet Başkanı Halka Çocuk Gibi Darılmayın Dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, coronavirüs önlemleri kapsamında ulusa sesleniş konuşması yaptı. Zelenskiy konuşmasında, "Hastalandığında dondurma yemesi yasaklanmış çocuk gibi darılmayın." dedi.

08.04.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-15:59) Ukrayna Devlet Başkanı Halka Çocuk Gibi Darılmayın Dedi

Dünya üzerinde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle Ukrayna'da belirli önlemler alındı ve ülke kısmı olarak karantinaya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, coronavirüs tedbirleri kapsamında ulusa sesleniş konuşması yaptı. 

Zelenskiy, son günlerde ülkedeki karantina eleştirilerine değindi. Sınırlandırmalara ve önlemlere yönelik şikayet eden halka seslenen Ukrayna Devlet Başkanı, "Hastalandığında dondurma yemesi yasaklanmış çocuk gibi darılmayın. Sabahtan akşama kadar aynı şeyleri yapmak, aynı şeyleri konuşmak ve düşünmek çok sıkıcı sizi anlıyorum, çünkü ben de aynı durumdayım. Alınan tedbirler düşündüğünüz kadar sert değil. Alınan bu geçici tedbirler sizin sağlığınız için. Ukrayna'ya yakında 50 milyon maske gelecek. Şu an kendimiz günde 900 bin maske üretiyoruz ve yakında kendi korona testlerimizi de üretmeye başlayacağız." şeklinde konuştu.

UKRAYNA'DA SON DURUM

Ukrayna'da şimdiye kadar bin 668 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 52'ye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal