Türkiye'nin Sinyali S. Arabistan ve BAE'yi Tedirgin Etti

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon düzenlemesinin sebebi YPG'li teröristlere destek sağlayan Suudi Arabistan ve BAE olarak görülüyor.

17.12.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-10:42) Türkiye'nin Sinyali S. Arabistan ve BAE'yi Tedirgin Etti

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon düzenlemesinin sebebi YPG'li teröristlere destek sağlayan Suudi Arabistan ve BAE olarak görülüyor. Arap camiası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat'ın doğusunda YPG'li teröristlere karşı işaret verdiği operasyonu yakından takip ediyor. Söz konusu bölgede Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de faaliyetleri olduğunu biliniyor. Suudilerin terör örgütü YPG'ye para desteği sayladığı bildiriliyor. Bu sebeple Türkiye'nin düzenlediği operasyon bölgede çıkar arayışında olan Suudiler ve BAE'yi tedirgin ediyor.

 

"TÜRKİYE'NİN HEDEFİ SURİYE'DE KONTROLÜ GENİŞLETMEK"

Bu nedenle ülkedeki yerel gazetelerde terör operasyonu yapan Türkiye’ye karşı haberler yazıldı. El Savra gazetesi, "Türkiye'nin asıl hedefinin Suriye'de kontrolü genişletmek olduğunu ve bu nedenle operasyon gerçekleştirmek istediğini" yazdı.

 

"HAREKATIN NEDENİ SUUDİ ARABİSTAN VE BAE"

Rai Al Youm gazetesi ise, Türkiye’yi bu kez operasyona yönlendiren nedenin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin bölgedeki (BAE) faaliyetleri olduğunu belirtti.

 

ABD'ye TERS STRATEJİ

Suudi El Hayat gazetesi yazarı Mustafa Zeyn, Türkiye’nin Kuzey Suriye’de başka bir operasyon daha gerçekleştirmesinin ABD’nin bölgedeki stratejisine ters düştüğünü belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal