Türkiye'nin Öncülüğündeki Operasyonda Sıcak Anlar

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu savaşçıları, Dabık operasyonunu başlattı. Koalisyon güçleri havadan, Türk birlikleri karadan vuruyor.

15.10.2016-12:45 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türkiye'nin Öncülüğündeki Operasyonda Sıcak Anlar

Terör örgütü DEAŞ için sembolik bir önem taşıyan Dabık'ta, 1200 militanın bulunduğu bildiriliyor.
Suriyeli muhalif komutan, Reuters haber ajansına Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının DEAŞ'ın elindeki Dabık'a yönelik saldırıya başladığını açıkladı.

EL BAB ÖNCESİ SON ADIM
Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus'un ardından Çobanbey'i ele geçiren ÖSO kuvvetleri Azez'e kadar olan hattı teröristlerden temizlemişti. DAEŞ'in en önemli üslerinden olan El Bab'a yapılacak operasyon öncesi Dabık kuşatma altına alındı. Dabık'ın ele geçirilmesinden sonra El Bab için düğmeye basılacak.

DABIK NEREDE?
Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye 10 km mesafedeki Dabık, Halep'in Azez ilçesinin Ahtarin nahiyesine bağlı bir kasabadır.

Son olarak 2014 yılında yapılan sayıma göre kasabadaki nüfus 3 bini biraz aşarken, bu rakamın 2016 yılı itibariyle 5 bini üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

16-10/15/5801fc3a67b0a93740445cfc.jpg

DAEŞ 2014'TE DABIK'I ELE GEÇİRDİ
Dabık kasabası Suriye'de yaşanan iç savaş sırasında muhaliflerin kontrolüne girerken, 2014 Ağustos'unda DAEŞ kasabaya girdi ve Ekim ayına kadar süren çatışmaların ardından kasabayı bütünüyle ele geçirdi.

"DABIK ÇÖKERSE, DEAŞ DA ÇÖKER"
Suriye Türkmen Meclisi'nin Dış İlişkilerden Sorumlu yetkilisi Abdurrahman Mustafa geçen hafta Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "DEAŞ, kendisi açısından kutsal yer olan Dabık'a büyük önem veriyor. Dabık düştüğünde örgüt psikolojik olarak da çökecek. Çünkü örgütün, ‘Dabık'ta kıyamet savaşı yaşanacak ve kâfirler diz çökecek. İstanbul'un gerçek fethi o zaman gerçekleşecek' tezi ortadan kalkacak. Bu nedenle çok büyük direniş gösteriyorlar" demişti.

TÜRK TANKLARI VURDU
Özgür Suriye Ordusu birlikleri ilerleyişini sürdürürken Türk tanları DAEŞ hedeflerini top atışına tuttu.

DABIK'A HAVA HAREKATI
'Fırat Kalkanı' harekatının 53'üncü gününde, Kilis'in karşısında bulunan Dabık'taki DEAŞ hedefleri, havadan uçaklarla bombalanıyor.

KOAİLASYON JETLERİ VURDU
Kilis'e bağlı Oylum Köyünün karşısındaki DEAŞ hedefleri, koalisyon jetleri tarafından ateş altına alındı. Koalisyon jetlerinin sortileriyle bombalanan hedeflerden dumanlar yükseldiği görüldü. Azez'in doğusunda DEAŞ ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların olduğu belirtilen bölgeden yükselen dumanlar Kilis'in sınır hattında da görülüyor.

1200 DEAŞ MİLİTANI VAR
Terör örgütü DEAŞ için sembolik bir önem taşıyan Dabık'ta, 1200 militanın bulunduğu bildiriliyor.

DEAŞ, daha önce yayınladığı mesajlarda, "Dabık'ta cehennem savaşı yaşanacak" ifadesini kullanmıştı. DEAŞ, en güçlü militanlardan oluşan ve 'Hilafet Ordusu' olarak adlandırdığı cihatçı militanlardan oluşan grubun bir kısmını bu bölgeye yollamıştı.

24 Ağustos'ta Cerablus'tan başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Azez-Cerablus hattı DEAŞ'lı teröristlerden temizlendi ve bir sonraki hedef Halep'in kuzeyindeki El Bab. El Bab, IŞİD'in kritik merkezlerinden biri.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal