Trump'tan ABD'deki Heykel Yıkma Eylemlerine Karşı Resmi Önlem

ABD Başkanı Trump, George Floyd'un ırkçı cinayetinin ardından ABD'de başlayan heykel yıkma eylemlerine karşı resmi önlem aldı.

27.06.2020-08:42 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-08:29) Trump'tan ABD'deki Heykel Yıkma Eylemlerine Karşı Resmi Önlem

Ülkede baş gösteren heykel yıkma eylemlerine karşı  tedbirsiz kalmayan ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki tarihi anıt ve heykellerin korunmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladığını açıkladı.

Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı duyurusunda "Amerikan anıtlarını ve heykellerini korumak ve son dönemde yaşanan şiddet içeren suçlarla mücadele için çok güçlü bir kararnameyi imzalama imtiyazına eriştim. Büyük ülkemize karşı bu yasa dışı eylemlere başvuranları uzun hapis cezaları bekliyor." bilgisini aktardı.

Bununla birlikte Trump, hafta sonunu New Jersey'de kendisine ait tatil yerleşkesinde geçirmek yerine görevin başına geçerek Washington'da kanunların gözardı edilip edilmediğini kontrol ettiğini söyledi. 

25 Mayıs günü dünya tarihine geçen Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un Amerikan polisinin ırkçı şiddeti sonucu öldürülmesi ülkede heykel yıkma eylemleri başta olmak üzere birçok protestoyu beraberinde getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal